Υλικά για περίπου 3 μερίδες
500 γρ σπαγγέτι
6 ώριμες ντομάτες
5 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες ψιλοκομμένες σκόρδο
4 – 5 ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πρέζα ζάχαρη
100 γρ. γραβιέρα για πασπάλισμα
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Πλύνετε, ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τις ντομάτες. Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 με 3 λεπτά. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ,το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα βασιλικού και την ζάχαρη κι αφήστε τα να βράσουν για 15-20 λεπτά. Σε άλλη κατσαρόλα βράστε τα μακαρόνια και σουρώστε τα. Βάλτε τα σε πιάτα, περιχύστε με την σάλτσα και πασπαλίστε με τη γραβιέρα.
Πηγή