Μια από τις κλασικότερες συνταγές του καλοκαιριού. Αυτή την εποχή έχει φρέσκες γαρίδες, επωφεληθείτε!

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι ή λιγκουίνι
  • 400 γραμμάρια γαρίδες
  • 2 κουταλιές βούτυρο + 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί, ποιοτικό
  • Ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό, βασιλικό, 1/2 κουταλάκι μπούκοβο

Εκτέλεση

  • Βράστε τα μακαρόνια που έχετε επιλέξει, όπως λέει το πακέτο
  • Βάλτε το μισό βούτυρο και όλο το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ροδίστε τις γαρίδες, αφού τις έχετε καθαρίσει
  • Ροδίστε τις από τις δύο πλευρές, να μη μαυρίσει το βούτυρο
  • Βγάλτε τις γαρίδες στην άκρη, ρίξτε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, ροδίστε
  • Προσθέστε το κρασί, τον βασιλικό, το ξύσμα μισού λεμονιού
  • Ρίξτε τις γαρίδες και τα σπαγγέτι, ανακατέψτε καλά
  • Σερβίρετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Κρατήστε λίγα υγρά από τα μακαρόνια αν χρειαστεί να προσθέσετε στο τηγάνι

<!–

–>

ΠΗΓΗ