Σπαγγέτι με ντοματίνια και σκόρδο – Νόστιμη και αρωματική μακαρονάδα
Υλικά για 2-4 άτομα
- 1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
- 600 γραμμάρια ντομάτα
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- βασιλικό
- 50 γραμμάρια ελιές τριμμένη
- 80 ml ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- Τριμμένο τυρί τόφου (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά, τα σουρώνετε και τα φυλάτε στη κατσαρόλα αφού τα λαδώσετε λίγο, για να μην κολλήσουν.
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Αποφλοιώνετε την ντομάτα και την τρίβετε, λιώνετε επίσης και τις ελιές και ψιλοκόβετε τα μυρωδικά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζετε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα υλικά εκτός από τα μυρωδικά και σοτάρετε για 5 λεπτά.
- Ρίχνετε στη συνέχεια το σκόρδο, σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά, προσθέτετε τα μυρωδικά και βάζετε αλάτι και πιπέρι.
- Στο πιάτο σερβιρίσματος τοποθετείτε τα ζυμαρικά ζεστά και από πάνω περιχύνετε τη σάλτσα.
- Σερβίρετε και προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο τριμμένο τυρί τόφου.