Δράκοι, επικές μάχες και τολμηρές περιπέτειες. Η ομορφιά των μυθιστορημάτων φαντασίας είναι πως μπορούν να σας μεταφέρουν σε άλλους κόσμους, αλλά τι θα συμβεί αν μπορούσατε να ζήσετε σε έναν τέτοιο κόσμο κάθε μέρα;

Ένας καλλιτέχνης από το Όρεγκον και κατασκευαστής σπιτιών, ο Εν Μπέμις κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα.

Στεγασμένο στους πρόποδες του Άσλαντ, βρίσκεται το Shining Hand Ranch, ένα ιδιοφυές σπίτι που μοιάζει να είναι βγαλμένο από παραμύθια.

Αυτό το ονειρικό σπίτι δημιουργήθηκε από ντόπιους καλλιτέχνες και ενσωματώνει φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά. Ο χώρος θερμαίνεται και ψύχεται με την χρήση γεωθερμικής ενέργεια με μια ηλιακά θερμαινόμενη πισίνα. Στο εσωτερικό, τα χειροποίητα έπιπλα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος που κάνουν αυτό το σπίτι μοναδικό.

Ο Μπέμις ξόδεψε 1,5 χρόνο μόνο για να χαράξει την αψιδωτή μπροστινή πόρτα από μαόνι Βραζιλίας.

Οι καλλιτέχνες έχουν πραγματικά κάνει θαύματα ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Τα ξύλινα πατώματα από ξύλο σφενδάμου και κερασιάς δίνουν την ψευδαίσθηση ενός ρέοντος ρεύματος ενώ η περίτεχνη σκάλα έχει σκαλιστεί από κλαδιά manzanita (αυτόχθονο δέντρο). Μεγάλη εντύπωση προκαλεί, επίσης, το ψηφιδωτό που δείχνει δύο δράκους σε κόκκινο και μπλε χρώμα (η φωτιά και το πάγος).

Η ιδιοκτησία των 825 τετραγωνικών μέτρων εκτείνεται σε 4 στρέμματα και η αξία του φτάνει τα 7.600.000 δολάρια.


Πηγή