Υλικά:

400γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
4 κρεμμύδια, μεγάλα, ψιλοκομμένα
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 πακέτο φύλλο κρούστας ή σφολιάτα
1 κούπα μαϊντανός, ψιλοκομμένος
5κ.σ. βούτυρο
1φλ. καφέ γάλα
1 αυγό
Ζάχαρη, στη μύτη του κουταλιού

Διαδικασία:

1. Βάλτε βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια να μαραθούν.
2. Έπειτα βάλτε τον κιμά και τσιγαρίστε τον για περίπου 10 λεπτά.
3. Προσθέστε το πιπέρι, το αλάτι, την ψιλοκομμένη πιπεριά, την ζάχαρη και τον μαϊντανό.
4. Με την γέμιση γεμίστε ένα – ένα τα φύλλα, στενόμακρα και τοποθετήστε τα στο ταψί, αφού το βουτυρώσετε.
5. Προσθέστε όσο βούτυρο περίσσεψε, χτυπήστε το γάλα με το αυγό και αλείψτε τα φύλλα από πάνω.
6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

vita.gr





Πηγή