Υλικά για 4-6 άτομα
- 3 πατάτες (μέτρια βρασμένες)
- 2 καρότα (μέτρια βρασμένα)
- Μερικά φρέσκα φασολάκια (βρασμένα)
- ½ φλιτζάνι τσαγιού αρακά (βρασμένο)
- 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
- 3 αυγά (βραστά)
- 5 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες μαζί με τα καρότα για 15 λεπτά (τα βράζετε μέτρια όχι πάρα πολύ).
- Σε άλλο σκεύος βράζετε για 7 λεπτά τα αυγά σε χαμηλή εστία. Συνεχίζετε βράζοντας τον αρακά με τα φασολάκια για 15 λεπτά.
- Κόβετε τις πατάτες, τα καρότα και τα φασολάκια σε μικρούς κύβους.
- Προσθέτετε τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και ½ φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα για να ενωθούν τα λαχανικά.
- Προσθέτετε επίσης το ένα αυγό ψιλοκομμένο.
- Βάζετε τη σαλάτα σε ένα μπολ και βάζετε από πάνω 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα αυγά, τα αγγουράκια τουρσί και την κάππαρη.