Στον αντίποδα, η αντιπολίτευση ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για τις εξαγγελίες στον οικονομικό τομέα.

«Με προβληματίζει η έλλειψη αντιπολίτευσης»

«Οι προγραμματικές δηλώσεις εμένα με προβλημάτισαν πάρα πολύ. Από τη μία είναι η φυσική χαρά που ένιωσα γιατί η ΝΔ ήταν πολύ δυνατή και πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης, πράγμα που δίνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη δυνατότητα να κυβερνήσει αποτελεσματικά τη χώρα, από την άλλη όμως με προβλημάτισε η έλλειψη αντιπολίτευσης», είπε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος.

«Πρέπει να μπορέσει να υπάρξει μια αξιόπιστη εναλλακτική αντιπολίτευση. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου», είπε ο ίδιος, ενώ αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

«Μέχρι ενός σημείου καταλαβαίνω το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μοιραίο όταν υφίσταται μια τέτοια συντριβή στις εκλογές, ψάχνει για αρχηγό, έχει χάσει τον βηματισμό του, θα πάρει χρόνο να συνέλθει. Το ερώτημά μου είναι αν θα συνέλθει, όπως επίσης και τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ από εδώ και πέρα, γιατί ήταν κατώτερο των περιστάσεων. Για τα υπόλοιπα κόμματα δε συζητάω καν, ξεπερνούν τα όρια της γραφικότητας».

«Εκτίθενται μόνοι τους»

Σηκώνοντας το γάντι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, είπε ότι η ΝΔ εκτίθεται μόνη της εξαιτίας της υπερβολικής τους αλαζονείας.

«Εκτίθενται πλέον μόνοι τους με όχημα την αλαζονεία του αποτελέσματος. Νόμος για τους απόδημους με ένα άρθρο. Δε σας θυμίζει λίγο ΣΥΡΙΖΑ; Στη διαβούλευση σήμερα για ένα τόσο σοβαρό θέμα, εκ του μη όντος χρονικά, είναι μια θεσμική, αξιακή, δημοκρατική, γιατί δεν περιλαμβάνουμε και τους εργαζόμενους ανά τη χώρα που μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα σταυροδοσίας αλλά να μπορούν να ψηφίζουν εκεί που δουλεύουν το καλοκαίρι; Αυτό το με έναν νόμο και ένα άρθρο τι σημαίνει; Από το χύμα, στο να μην μπορείς να ψηφίσεις, υπάρχει μια μέση. Θέλουμε να δούμε τι θα έρθει».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο κόμμα του, ο κ. Γιαννούλης υπογράμμισε:

«Πριν φτάσουμε στη διαδικασία να εκλέξουμε πρόεδρο, που είναι σημαντικό, άντρα ή γυναίκα, είναι εξίσου σημαντικό, σε αυτόν τον πυκνό πολιτικό χρόνο που πρέπει να είναι μέσα στο τέλος του καλοκαιριού και τις αρχές του φθινοπώρου, να επιλέξουμε τον προσανατολισμό, τον προγραμματικό εμπλουτισμό.

»Πρέπει να βάλουμε το πολιτικό περίγραμμα από πού ξεκινάμε και πού καταλήγουμε γιατί μόλις το κάνουμε, θα γίνει συζήτηση. Δε θέλω τα πρόσωπα να παγιδεύσουν το κόμμα. Δε θέλω οι παρέες ή οι αναπροσαρμογές των τάσεων, οι συζεύξεις ετερόκλητων συμμαχιών να είναι το καθοριστικό στις εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Θε έλεγα να γίνει πιο ήρεμα η συζήτηση».

«Ματιάζονται μόνοι τους»

Από το ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Επικρατείας, Παναγιώτης Δουδωνής, βουλευτής Επικρατείας, έκανε λόγο για υπερβολική αυτοπεποίθηση της ΝΔ.

«Μια υπερβάλλουσα αυτοπεποίθηση σε κάνει να εκτίθεσαι πολύ, να μην προσέχεις και να τρως τα μούτρα σου. Νομίζω ότι βρίσκεται προ αυτού η ΝΔ, δηλαδή δεν χρειάζεται πολύ να μιλάμε, πρέπει να την αφήνουμε με κάτι λεπτούς υπαινιγμούς ότι κάτι κάνει λάθος που κατευθείαν παθαίνει σοκ ότι δεν είναι δυνατόν να κάνει κάτι λάθος. Θα ματιαστούν μόνοι τους».

Σχετικά με την ψήφο των αποδήμων είπε:

«Το ερώτημα στον πυρήνα του είναι στα όρια του αντισυνταγματικού. Το σύνταγμα ζητάει αυτό που λέμε ‘μετά πλειοψηφία’, δηλαδή μια συνδιαμόρφωση. Εμένα ο τρόπος με τον οποία το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δε μου άρεσε.

»Στη δευτερολογία του, στο τελευταίο λεπτό της και δια ανακοινώσεως. Η θέση να μην υπάρχουν περιορισμοί ήταν και η θέση του ΠΑΣΟΚ εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Στα ζητήματα συναινέσεων καλό είναι να υπάρχει μια ευρύτερη συζήτηση στην οποίαν μπορεί ο καθένας να προσέλθει με τη θέση του για να βρίσκουμε κοινούς τόπους.

»Σε σχέση με τον μαγικό αριθμό 200, πρέπει να δούμε πώς θα διαρθρώνεται, από ποια κόμματα. Η Βουλή έχει μια διάρθρωση η οποία είναι πολύ πιο επικίνδυνη για τα ζητήματα των πλειοψηφιών. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να συναριθμούνται στις πλειοψηφίες, ψήφοι οι οποίες προέρχονται από στοιχεία τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά σε ιδεολογίες που απάδουν προς τη Δημοκρατία και την ιστορία αυτού του τόπου», τόνισε, ενώ συμπλήρωσε πως «η ΝΔ θέλει να είναι η αντιπολίτευση του εαυτού της».


Πηγή