Πρόκειται, συγκεκριμένα, για το στεγαστικό επίπεδο, το οποίο λαμβάνουν φοιτητές και καταρτιζόμενοι σε δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτιση. Στο πλαίσιο αυτό, η ηγεσία του Υπουργείου κατέθεσε στο Κοινοβούλιο σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.
Με βάση όσα αναφέρονται σε αυτές τις νομοθετικές ρυθμίσεις, διευρύνονται οι δικαιούχοι του στεγαστικού επιδόματος των προπτυχιακών φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Με νομοθετική ρύθμιση του 2021, θεσπίστηκαν ευνοϊκότερες προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος στους φοιτητές των τριών αυτών Πανεπιστημίων. H ισχύουσα ρύθμιση προέβλεπε τη χορήγηση του επιδόματος μόνο σε προπτυχιακούς φοιτητές οι οποίοι εισήχθησαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, ενώ, πλέον, αποκτά πάγιο χαρακτήρα και αφορά και στους φοιτητές οι οποίοι εισάγονται εφεξής.
Ακόμη, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις εν λόγω νομοθετικές ρυθμίσεις, ορίζεται ότι το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, η έκταση του οποίου λαμβάνεται υπ’ όψη στο πλαίσιο των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος προπτυχιακών φοιτητών, περιλαμβάνει και περιοχές που απέχουν από το κέντρο της Θεσσαλονίκης λιγότερο από 20 χιλιόμετρα. Έτσι, φοιτητές που φοιτούν στα συγκροτήματα της Σίνδου και της Θέρμης μπορούν με τις νέες ρυθμίσεις να λαμβάνουν στεγαστικό επίδομα, ακόμη κα στην περίπτωση κατά την οποία ο δήμος της σχολής φοίτησης είναι διαφορετικός από τον δήμο της μισθωμένης κατοικίας
Πηγή