«Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους ότι όλοι εμείς έχουμε ξεριζωθεί μια φορά από τις οικογένειές μας, έχουμε περάσει δύσκολα και ήρθαμε εδώ και μας δώσατε μία υπόσχεση. Ότι θα μας φροντίσετε και αυτά που είχαμε πάθει δεν θα τα ξαναπάθουμε», τόνισε ο Αλέξανδρος, ένα από τα παιδιά που μεγάλωσαν στο σπίτι του Χαμόγελου στην Αρχαία Κόρινθο, το οποίο κινδυνεύει να κλείσει ύστερα από δικαστική απόφαση που αποδίδει το ακίνητο στην Σουηδική Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία όπου ανήκει.

«Εδώ μέσα ,μου μάθανε ότι όταν χαρίζουμε κάτι δεν μπορούμε να το πάρουμε πίσω. Αυτή τη στιγμή αυτό προσπαθούν να κάνουν», λέει ο νεαρός Στέφανος.

Το Εφετείο ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε το Χαμόγελο του Παιδιού. Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και φορέων της περιοχής.

«Δεν μπορείς να βγάλεις στο δρόμο 40 παιδιά και να φέρεις άλλα 40 παιδιά. Όλα τα παιδιά έχουν την αξία τους, αλλά αυτά τα παιδιά μεγαλώνουν εδώ. Ζητούμε από αυτούς τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι αυτό που γίνεται δεν είναι σωστό», λέει ο πρόεδρος του συλλόγου Χαμόγελο του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Η σουηδική εταιρία επικαλείται αντισυμβατικές ενέργειες όπως η κατασκευή μαντρότοιχου και η τοποθέτηση ψυγειοκαταψύκτη, και ζητά πίσω το οίκημα προκειμένου να στεγάσει εκεί παιδιά που βρίσκονται υπό την προστασία της.

Πηγή: star.gr