Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με κορυφαίο θέμα το πόθεν έσχες που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Έκανε πονηριά»

«Έχει κάνει μία πονηριά ο κ. Κασσελάκης», λέει, αναφερόμενη στο θέμα, η νυν και εκ νέου υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

«Κατέθεσε μια εικόνα που αποτυπώνει περιουσιακά στοιχεία, δεν είναι πόθεν έσχες αυτό, ανεξέλεγκτα, χωρίς αποδεικτικά και δεδομένα, είπε ότι επιφυλάσσεται να τα φέρει. Η εικόνα αυτή όμως παραπέμπει στον Δεκέμβριο του 2023. Η υποχρέωσή του είναι η εικόνα που θα έδινε να είναι τότε που ανέλαβε, έτσι λέει ο νόμος. Ο καθένας, μη καλοπροαίρετος, θα μπορούσε να σκεφτεί γιατί δε δίνει την εικόνα της περιουσίας του τον Σεπτέμβριο του 2023 που ήταν υπόχρεος; Η πλατφόρμα είναι πάντα ανοιχτή για αυτόν που θα καταθέσει το πρώτο».

Όπως λέει η ίδια:

«Είναι παράνομος γιατί μετείχε σε εταιρεία που βάσει του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθούσε να ελέγξει την περιουσία της κα Μητσοτάκη – Γκραμπόφσκι, έπεσε ο ίδιος μέσα διότι εκεί ελέγχθηκαν τα πάντα και εδώ ξαφνικά εμφανίζεται και λέει ο ίδιος, με έναν προκλητικό τρόπο, έχω μια παρατυπία και θα πληρώσω πρόστιμο. Είναι παρανομία που ελλοχεύει τον κίνδυνο επιβολής, όταν επιληφθεί η Δικαιοσύνη, φυλάκισης και χρηματικής ποινής».

Σχετικά με τη δήλωση του στενού συνεργάτη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Οικονόμου, σημειώνει:

«Την καταγγελία την έκανε ένας σύμβουλος του κ. Κασσελάκη, ο κ. Οικονόμου, και τον ‘άδειασε’ η κα Κεχαγιά. Αυτό το τοξικό περιβάλλον που δημιουργεί αυτή η σφαίρα επιρροής του κ. Κασσελάκη βάζοντας τώρα ξαφνικά ότι γίνονται μαγειρέματα… πώς μας δίνει την επόμενη ημέρα, εμάς των υποψηφίων, να παροτρύνουμε τους νέους ανθρώπους να πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν; Μετά διαμαρτυρόμαστε για την αποχή».

«Η συζήτηση είναι εξόχως υποκριτική»

«Η προσπάθεια της ΝΔ να βγάλει την ατζέντα από τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας αλλά και τα μεγάλα διακυβεύματα των ευρωεκλογών, είναι και για γέλια και για κλάματα», λέει από την πλευρά του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης.

«Ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε τα περιουσιακά του στοιχεία. Γνωρίζετε ότι όσοι είμαστε υπόχρεοι σε πόθεν έσχες το κάνουμε αυτό προκειμένου να δικαιολογήσουμε και να εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό και τις Αρχές, όσοι από εμάς κατά καιρούς διαχειριστήκαμε δημόσιους πόρους και χρήμα, ότι δεν επαυξήσαμε την περιουσία μας μέσω της εμπλοκής μας με δημόσιες θέσεις ευθύνης. Ο κ. Κασσελάκης ουδέποτε είχε εμπλακεί με δημόσιες θέσεις ευθύνης. Ήταν επιχειρηματίας στην Αμερική, έκανε το βήμα να έρθει στην Ελλάδα και να εμπλακεί με την πολιτική. (…) Να απολογηθούν αυτοί που από καταβολής του ελληνικού κράτους, 200 χρόνια, τρεις οικογένειες τρώνε από τον κρατικό κορβανά».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Ο άνθρωπος παρουσίασε την περιουσία του και το έκανε και καθ΄ υπερβολήν. Θα υποβάλλει και το πόθεν έσχες του μόλις ανοίξει η πλατφόρμα. Όλη αυτή η συζήτηση είναι εξόχως υποκριτική, εγείρεται από ανθρώπους που νέμονται δημόσιους πόρους 200 χρόνια. Ο κ. Κασσελάκης δεν πήρε ούτε ένα φράγκο από τον δημόσιο τομέα, ούτε είχε ένα δημόσιο αξίωμα, και κουνάνε το χέρι όσοι ανεπάγγελτοι έχουν 40 ακίνητα, τα επαυξάνουν κάθε χρόνο, βλέπε πρωθυπουργός της χώρας, και δεν ανοίγει ρουθούνι. Λαϊκισμός είναι αυτό που κάνει η ΝΔ που ζητάει πόθεν έσχες από έναν άνθρωπο που δεν είχε καμία εμπλοκή με δημόσιο χρήμα. Ο άνθρωπος αυτός που είναι πρωθυπουργός της χώρας μας, και τιμώ τη θεσμική του ιδιότητα, έχει 40 ακίνητα τα οποία επαυξάνονται κάθε χρόνο χωρίς να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα μία ώρα».

«Τους βολεύει το πινγκ πονγκ ανάμεσά τους»

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, σημειώνει:

«Έχουμε μια ανταλλαγή επιχειρημάτων επί ενός θέματος το οποίο αγνοεί ότι υπάρχει πόλεμος στην Ουκρανία, Γάζα, κλιματική κρίση, ακρίβεια στους ανθρώπους και ασχολούμαστε, ενσυνείδητα γίνεται αυτό εκ μέρους και του κ. Κασσελάκη και του κ. Μητσοτάκη, για να αλλάξει η ατζέντα της συζήτησης».

«Από τη μία ο κ. Κασσελάκης επιδεικνύει σε μία γιγαντοοθόνη μία σελίδα την οποία θέλει να μας πει ότι είναι το πόθεν έσχες του. Ούτε πόθεν, ούτε έσχες είναι. Ο νόμος ισχύει για όλους, σιγά σιγά θα ακολουθήσει αυτήν την πορεία. Από την άλλη, πιάνει την ευκαιρία αυτήν ο κ. Μητσοτάκης και αλλάζει την κουβέντα, αντί να συζητάμε πχ. για την ακρίβεια, και αφού έχει προηγηθεί η άρνησή του στην πρόταση Ανδρουλάκη για debate. Έχουμε δύο αρχηγούς οι οποίοι βολεύονται απεριόριστα να υπάρχει αυτό το πινγκ πονγκ ανάμεσά τους, θεωρώντας ότι οι πολίτες δεν έχουν την στοιχειώδη νόηση να καταλάβουν ότι αυτό είναι αλλαγή των βασικών προβλημάτων που θα έπρεπε να συζητάμε», συμπληρώνει.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και στην ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά.

«Οι αυξήσεις των τιμολογίων (σ.σ. του ρεύματος) του Ιουνίου έως και 70% οφείλονται σε μια απίστευτη ολιγωρία της σημερινής κυρίως κυβέρνησης αλλά και της προηγούμενης, Τσίπρα – Καμμένου. Αυτό συμβαίνει διότι όλα έχουν προσδιοριστεί με βάση τη λογική του ελληνικού χρηματιστηρίου ενέργειας, με βάση την τιμή του φυσικού αερίου και την ίδια στιγμή υπάρχει μεγάλη προσφορά από πράσινη ενέργεια η οποία δεν μπορεί να απορροφηθεί από το δίκτυο».

«Δεν ασχολούνται με τα προβλήματα»

«Ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Κασσελάκης και ο κ. Ανδρουλάκης ασχολούνται με το excel του κ. Κασσελάκη και όχι με τα προβλήματα με τα οποία ασχολούμαστε εμείς», λέει από την πλευρά του ο Γιάννης Σκάλκος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση.

«Εδώ υπάρχει μια καταγγελία 5 φυσικών προσώπων, αγροτών, προς την εισαγγελία πρωτοδικών Ηρακλείου, η οποία λέει ότι δεν είναι η πρώτη, έχει γίνει άλλες 6 φορές. Αναφέρεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ που είναι σε επιτήρηση, θα χάσουμε πάνω από 270 εκατ. γιατί έχουν μπει οι ευρωπαίοι εισαγγελείς για παράνομες επιδοτήσεις. (…) Οι παραγωγοί οδηγούνται στο αδιέξοδο, σφάζουν τα κοπάδια τους, κλείνουν και οι αεριτζήδες παίρνουν τα χρήματα που δικαιούνται οι πραγματικοί παραγωγοί. Ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε καταθέσει στοιχεία στη Βουλή», συμπληρώνει.

«Εδώ υπάρχει ένα παιχνίδι όπου ορισμένοι αεριτζήδες, με πλάτη ποιον… πρέπει να δούμε με πλάτη ποιον, χωρίς να έχουν βοσκοτόπια, χωρίς να έχουν ζώα, εισπράττουν επιδοτήσεις. Και αυτοί που είναι παραγωγοί και μοχθούν, δεν παίρνουν τίποτα. Υπάρχει ένα μείζον θέμα, το οποίο την επόμενη ημέρα οι ευρωβουλευτές της Ελληνικής λύσης θα το θέσουν για να δούμε και οι ευρωπαίοι τι κάνουν».


Πηγή