Στην αρχή της τοποθέτησής του ο βουλευτής θέλησε να αναδείξει την πολιτική διάσταση των γεγονότων λέγοντας:

«Μιλάμε για δύο βουλευτές κομμάτων που είναι πέραν της Νέας Δημοκρατίας κι εκφράζουν έναν αντι-συστημισμό που έφεραν μέσα στη Βουλή τα προσωπικά τους προβλήματα. Ο «κασιδιαρισμός» εμφιλοχωρεί μέσα σε αυτά τα δύο κόμματα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το καταδικάσουμε και κυρίως να το καταδικάσουν οι πολίτες που ρέπουν προς τον αντι-συστημισμό».

Ως προς τα επίμαχα γεγονότα περιέγραψε ο κ. Σιμόπουλος:

«Εγώ είδα το μισό επεισόδιο, όπου ο κ. Γραμμένος έβγαινε από τη αίθουσα τρέχοντας  ακολουθούμενος από τον κ Φλώρο. Στο κεφαλόσκαλο της ολομέλειας της Βουλής να συμπλέκονται παρά την προσπάθεια των αστυνομικών που ήταν εκεί να μην συμβεί η συμπλοκή. Αυτό που ξέρω να σας πω είναι ότι έπεσε κάτω κι έμεινε (κάτω) μερικά δευτερόλεπτα. Τον σήκωσαν μετά οι αστυνομικοί και πήγε προς το ιατρείο της Βουλής. Ωρυώμενος και κρατούμενος από αστυνομικούς ο κ. Φλώρος φώναζε ”δεν πρέπει να πιάνει στο στόμα του την μάνα του”.

Το χρονικό

Το σοβαρό επεισόδιο με χειροδικία και σωματική βία σημειώθηκε έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής το πρωί της Τετάρτης (24/4) ανάμεσα στον ανεξάρτητο βουλευτή (πρώην των Σπαρτιατών) Κωνσταντίνο Φλώρο και στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο.

Ακούστηκαν μάλιστα χυδαίες εκφράσεις και κατά πληροφορίες ο Φλώρος γρονθοκόπησε τον Γραμμένο.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος, από την  πλευρά του ανέφερε ότι αντέδρασε έτσι γιατί ο κ. Γραμμένος του έβρισε την οικογένειά του και τον απείλησε με φυλακή.

Ολα έγιναν στη συζήτηση για την άρση ασυλίας του κ.Βελόπουλου η υπόθεση του οποίου αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γραμμένος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε καταθέσει αγωγή κατά του πατέρα του κ. Φλώρου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου και  εξύβριση.


Πηγή