Στιγμές αγωνίας έζησαν οι θεατές σε αγώνα ταχύτητας σε πίστα της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, όταν ένα από τα οχήματα που συμμετείχαν στην κούρσα τυλίχθηκε στις φλόγες, με τον νεαρό οδηγό παγιδευμένο στο εσωτερικό του.

Το ατύχημα σημειώθηκε προς το τέλος του αγώνα, όταν το αυτοκίνητο του Μάικ Τζόουνς χτύπησε διαδοχικά στους τοίχους της πίστας και σε όχημα άλλου συμμετέχοντος και άρπαξε φωτιά.

Μάλιστα, η γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς έβαλε σε τεράστιο κίνδυνο τη ζωή του οδηγού, καθώς ο ίδιος αδυνατούσε να βγει από το αυτοκίνητό του, όμως ο πατέρας του -σαν από μηχανής θεός- εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στην αγωνία.

Με τον κίνδυνο της έκρηξης να είναι ορατός, ο πατέρας πήδηξε το προστατευτικό τοιχίο, φτάνοντας δίπλα στην πόρτα του οδηγού και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και τις φλόγες που τον έγλυφαν στην κυριολεξία, έκοψε τη ζώνη που κρατούσε τον γιο του καθηλωμένο και τον έβγαλε με γρήγορες κινήσεις από το ανοιχτό παράθυρο.

Τα γρήγορα αντανακλαστικά του πατέρα αποδείχθηκαν σωτήρια, καθώς το περίπου μισό λεπτό που έμεινε ο γιος του παγιδευμένος θα μπορούσε να του έχει προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα από τις φλόγες, όμως το πατρικό ένστικτο τον γλίτωσε χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1&appId=176307589079679”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

ΠΗΓΗ