«Τα νεφρά της είναι κατεστραμμένα. Κάνει αιμοκάθαρση κάθε μέρα», τόνισε σε συνέντευξή της στη βρετανική Mirror η μητέρα της 20χρονης Χάνα Πάουελ, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο έπειτα από τη δραματική τροπή που πήραν οι καλοκαιρινές της διακοπές στο Λαγανά της Ζακύνθου όταν φαίνεται να κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα νοθευμένου ποτού.

Σύμφωνα με τους γιατρούς από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, η 20χρονη, λαμβάνοντας τη σωστή θεραπεία αναμένεται να ξεπεράσει το πρόβλημα της νεφρικής ανεπάρκειας που προκάλεσε στην υγεία της η ουσία μεθανόλη.

Πιο δυσμενής είναι η πρόβλεψη για την όραση της νεαρής κοπέλας, η οποία έχει υποστεί πολύ σοβαρή ζημιά. Αυτήν τη στιγμή, το μοναδικό που μπορεί να διακρίνει είναι σκιές και περιγράμματα, κάτι το οποίο ανέφερε και η μητέρα της, Κριστίν, στη βρετανική εφημερίδα.

«Η αστυνομία επικοινώνησε μαζί μας και συμπλήρωσε μια αναφορά. Οι Αρχές πιστεύουν ότι μπορεί να οφείλεται στη μεθανόλη, αλλά οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη», επεσήμανε η μητέρα.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει αεροδιακομιδή, ώστε να μεταφερθεί στην Αγγλία και να συνεχίσει εκεί τη θεραπεία της.

Το βράδυ του Σαββάτου, στελέχη της Αστυνομίας Ζακύνθου και του τμήματος εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, μετέβησαν στα καταστήματα που διασκέδαζε η άτυχη κοπέλα και πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους στα μπουκάλια των ποτών.

Να υπενθυμίσουμε ότι η 20χρονη μετά από ένα βράδυ σε γνωστό κλαμπ της περιοχής του Λαγανά κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα νοθευμένου ποτού. Την επομένη μέρα ήταν καλά στην υγεία της και πήγε για κολύμπι, ωστόσο στη συνέχεια, αφού κοιμήθηκε για δύο συνεχόμενα 24ωρα, όταν ξύπνησε δεν έβλεπε.

Αμέσως ζήτησε βοήθεια από τους φίλους της οι οποίοι τη μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, στο οποίο διαπιστώθηκε απώλεια της όρασής της αλλά και νεφρική ανεπάρκεια.

Εσπευσμένα, η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Πηγή: newsbeast.gr