Συκώτι τηγανιά (για μεζέ)





Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 13΄

Υλικά μεζές για 6 άτομα

1½ κιλό συκώτι αρνίσιο, σε κομμάτια των 3 – 4 εκ.

2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ

70 ml κρασί ξηρό, λευκό

1½ μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια

150 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το συκώτι μαζί με το κρεμμύδι για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το μάραθο και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λαδωθούν καλά.

Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε 50 ml νερό. Μαγειρεύουμε για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να γίνει το συκώτι και να εξατμιστούν τα υγρά.

kathimerini.gr





Πηγή