Συνέντευξη: Η Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Κόκκαλη μας μιλάει για το νέο της τραγούδι και τους στόχους της.

Η Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Κόκκαλη μιλάει στο agrinio24.gr για το νέο της τραγούδι και τους στόχους της.

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το τραγούδι σας «Ανδρονίκη». Ποια είναι η ιστορία του;

Η Ανδρονίκη είναι ένα παραδοσιακό τραγούδι, το οποίο το συναντάμε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Την άτυχη κοπέλα την συναντάμε ως Ανδρονίκη ή Πεφρωνία, όπου σκοτώνεται για λόγους τιμής από τον αδερφό της, καθώς κάνει την επανάσταση της, φορώντας παντελόνια, πηγαίνοντας στο καφενείο και παίζοντας χαρτιά με τον άνθρωπο που αγαπούσε.

Τι ήταν αυτό που σας έδωσε το έναυσμα να γίνεται τραγουδίστρια;

Η αγάπη μου για την μουσική και η δυνατότητα εξωτερίκευσης των συναισθημάτων μέσα από το τραγούδι. 

Το τραγούδι  σας είναι καλογραμμένο και ο λόγος με γλαφυρό τρόπο, κάτι που δείχνει περισσή φροντίδα .Θέλετε να μας μιλήσετε για τη διαδικασία διασκευής  του;

Το συγκεκριμένο τραγούδι, επειδή είναι παραδοσιακό ήθελα να το προσεγγίσω με σοβαρότητα και σεβασμό προς την ελληνική παράδοση. Ότι είχα σκεφτεί με βοήθησε να το υλοποιήσω ο Δημοσθένης Κωστόπουλος, όπου ανέλαβε όλη την ενορχήστρωση του κομματιού, την ηχογράφηση, την μίξη ήχου και το video clip. Επιπλέον, συμμετείχαν ο Ορέστης Τρίπης με το βιολί και οι πρωταγωνιστές του video clip ήταν η Βάσω Μπουγά ως Ανδρονίκη, ο Άκης Κατσιλιέρης ως ο Βαγγέλης, ο αδερφός της Ανδρονίκης και ο Γεράσιμος Φωκάς ως ο φίλος της Ανδρονίκης.

Θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας τους στόχους σας;

Ένας από τους στόχους μου, είναι να συμμετέχω σε μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο. Άλλος στόχος μου είναι να δημιουργήσω με την Spider Music έναν δίσκο που θα αποτελείται από διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών. 

Ποια ανάγκη σας ικανοποιείτε μέσα από το τραγούδι;

Την έκφραση των συναισθημάτων μου και την δημιουργικότητά μου.

Είστε μια  νέα τραγουδίστρια  που κάνετε τα πρώτα βήματά σας στον μαγικό κόσμο του τραγουδιού, πώς θα συστήνατε τον εαυτό σας στους αναγνώστες σας;

Θα με χαρακτήριζα πολύ ευαίσθητη, πεισματάρα, ονειροπόλα και άνθρωπο με χιούμορ και θετική ενέργεια.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για εσάς να καταφέρετε να εκφράσετε τη σκέψη σας πάνω στο τραγούδι;

Ο Κώστας Βρεττάκος,  έχει πει σε συνέντευξή του: «Κάθε νέα εκκίνηση περνά από το αναγκαστικό σκοτάδι της απομόνωσης». Πιστεύετε ότι έχει δίκιο;

Συμφωνώ μαζί του. Χρειάζεται να απομονωνόμαστε στον εαυτό μας ώστε να δούμε τι έχουμε πραγματική ανάγκη, τι θέλουμε να κάνουμε, τι θέλουμε να αλλάξουμε και τι στόχους χρειαζόμαστε να θέσουμε ώστε να εκκινήσουμε δυναμικά και να υλοποιήσουμε  τα όνειρα.

Ποια είναι η στάση σας ως μουσικός απέναντι στην πραγματικότητα και γενικότερα ποια πιστεύετε ότι είναι η σχέση της μουσικής με την εκάστοτε πραγματικότητα;

Για μένα η μουσική είναι φαντασία, ένας όμορφος ουτοπικός και ιδανικός κόσμος. Κάτι που όταν την παράγουμε είτε την ακούμε μας ταξιδεύει σε αυτόν τον κόσμο. Πολλές φορές συνδυάζεται και με αγαπημένα πρόσωπα είτε με στιγμές από το παρελθόν.

Η Spider Music τι είναι για σας; Σας βοηθά;

Για μένα η Spider Music είναι μουσική οικογένεια και χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι μέλος της. Είναι μια πολύ αξιόλογη δισκογραφική εταιρία με σοβαρούς καλλιτέχνες. Με βοηθάει πάρα πολύ, με στηρίζει και με συμβουλεύει σε ότι χρειάζομαι στα μουσικά μου βήματα.

Την επιτυχία σας την οφείλεται και στη Spider Music;

Φυσικά χρωστάω την επιτυχία μου και στην Spider Music. Αν δεν ήταν η συγκεκριμένη εταιρία δεν θα είχα φτάσει εδώ που βρίσκομαι, ούτε θα είχαν τόσες προβολές τα κομμάτια μου. Την ευχαριστώ για όλα όσα κάνει για μένα.

Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Κόκκαλη | Ανδρονίκη | Official Video Clip©


Πηγη