Αυξημένη θα είναι η συννεφιά κατά τη διάρκεια της Τρίτης σε όλη τη χώρα. Από το απόγευμα προβλέπονται βροχές μικρής έντασης, στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Μακεδονία και σταδιακά θα βρέξει λίγο τοπικά και στη δυτική Στερεά, και το βράδυ στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία. Λίγες βροχές αναμένονται αργά τη νύχτα, προς το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας και στις Κυκλάδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, με αποτέλεσμα οι βροχές που περιμένουμε να είναι λασποβροχές.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει την καθοδική της πορεία. Θα φτάσει το μεσημέρι τους 26 στα δυτικά, 26-29 στη βόρεια Ελλάδα, 28, τοπικά 30 στα ανατολικά ηπειρωτικά και έως 27 βαθμούς οι μέγιστες στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά μεταβλητοί, αλλά σταδιακά θα γίνουν νότιοι 3-5 μποφόρ. Από νότιες διευθύνσεις θα πνέουν και στο Αιγαίο 4-6, στο βόρειο τμήμα το βράδυ θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-27 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι νότιοι ασθενείς, θα ενισχυθούν μέσα στη μέρα και μέχρι το βράδυ θα φτάσουν έως 5, τοπικά 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται συννεφιά κατά τα διάρκεια της ημέρας και ασθενείς τοπικές βροχές το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-27 βαθμούς Κελσίου, από νότιες διευθύνσεις οι άνεμοι 2-4 μποφόρ.

Την Τετάρτη προβλέπεται συννεφιά σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι και το απόγευμα σε όλα τα ηπειρωτικά θα βρέξει, και στα δυτικά και βόρεια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι βροχές που θα εκδηλωθούν θα είναι λασποβροχές. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή, φτάνοντας οι μέγιστες τους 24-26 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και έως 29 στα βόρεια παράλια της Κρήτης, με βοριάδες στα πελάγη 5-7 μποφόρ.

Την Πέμπτη θα καθαρίσει λίγο ο ουρανός από τη συννεφιά, με τα διαστήματα με ήλιο να είναι μεγαλύτερα. Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές και λιακάδα στην υπόλοιπη χώρα. Σε περαιτέρω πτώση η θερμοκρασία, θα κυμανθεί το μεσημέρι κοντά στους 21 στα δυτικά και 24-26 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές και οι άνεμοι δυτικοί 4-6, στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.


Πηγή