Κοινή γραμμή για το μεταναστευτικό

Οι δυο τους εξέφρασαν την κοινή πεποίθησή τους ότι πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες αλλαγές στα ζητήματα μετανάστευσης και ασύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σταματήσουμε αυτήν την τρομακτική διακίνηση ανθρώπων και να αντιμετωπίσουμε στη ρίζα του το πρόβλημα με πλοιάρια που δεν είναι αξιόπλοα, φεύγουν από τις ακτές της νότιας Μεσογείου και στη συνέχεια υπάρχει ο κίνδυνος να εκτυλιχθεί μια τραγωδία σε οποιοδήποτε σημείο τής διαδρομής. Είναι πολύ, πολύ άδικο να κουνάμε το δάχτυλο στο Ελληνικό Λιμενικό Σώμα. Το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα έχει σώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, που κινδύνευαν να πεθάνουν στη θάλασσα», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Κανένας άνδρας, γυναίκα ή παιδί δεν πρέπει να πεθάνει στη θάλασσα προσπαθώντας να φτάσει στην Ευρώπη. Και αυτό δεν είναι ένα ελληνικό ζήτημα. Κανένα κράτος μέλος δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μόνο του τις μεταναστευτικές ροές», τόνισε η Ρομπέρτα Μέτσολα.

Στην ατζέντα & η οικονομία

Οι ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη συνάντησή τους στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζήτησαν και για οικονομικά θέματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης είναι το κλειδί για τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των μισθών και την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Εξακολουθούμε να επενδύουμε στην πολιτική ανάπτυξης που είναι και η μόνη που μπορεί όχι μόνο να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, αλλά να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να αυξήσει τους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στις 11 και 12 Ιουλίου θα παραβρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου στο περιθώριό της αναμένεται να συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν.


Πηγή