Συνταγή για αφράτο κέικ γεωγραφίας

Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε κέικ γεωγραφίας. Πρόκειται για το γνωστό μας δίχρωμο, που σχηματίζει σχέδια σαν χάρτης, εξού και η ονομασία.

Η σοκολάτα και η βανίλια του δίνουν μια υπέροχη όψη, όσο και γεύση. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και απλή.

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι λάδι

1 ½ ποτήρι ζάχαρη

4 αβγά

2 ½ ποτήρια αλεύρι απλό

3 κ.γ. baking powder

λίγο κονιακ

1 φακελάκι βανίλια

ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικα)

1 ποτήρι γάλα (το ένα τέταρτο με το κακάο)

3 κ.σ. κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ταψί 26 εκ., στρώνουμε λαδόκολλα και την αλείφουμε με λάδι.

Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά μεταξύ τους.

Χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Προσθέτουμε τη βανίλια το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι με το baking powder και τα 3/4 του ποτηριού γάλα εναλλάξ.

Ρίχνουμε τα 3/4 της ζύμης στο ταψί.

Στην υπόλοιπη ζύμη ρίχνουμε το κακάο και το 1/4 του ποτηριού γάλα και τα αναμειγνύουμε.

Ρίχνουμε τη σκούρα ζύμη πάνω από την άλλη ζύμη.

Το ψήνουμε σε φούρνο για 50 λεπτά στους 200C και όταν ροδίσει το σκεπάζουμε.

Καλή απόλαυση!



Πηγή