6 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα αυγά
1 κουταλάκι σόδα
2 βανίλιες
5 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
3 φλυτζάνια ζάχαρη
2 κεσέδες γιαούρτι
4 φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό
Εκτέλεση
-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C
-Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και το ένα γιαούρτι και ανακατεύετε
-Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτετε στο μείγμα
-Προσθέτετε τους κρόκους χτυπημένους
-Διαλύετε τη σόδα στο άλλο γιαούρτι και το ρίχνετε και αυτό μέσα
-Ανακατεύετε πολύ καλά
-Προσθέτετε το αλεύρι και το δουλεύετε πολύ καλά να φύγουν οι κόμποι
-Βουτυρώνετε ένα ταψί και ρίχνετε το μείγμα
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα με 45 λεπτά περίπου
-Μόλις κρυώσει φτιάχνετε το σιρόπι
-Βράζετε μαζί τη ζάχαρη και το νερό για 10 λεπτά περίπου και περιχύνετε το κρύο γλυκό