Συνταγή για παραδοσιακό παστίτσιο


1 πακέτο πένες

Για τον κιμά

500 γρ κιμά ανάμεικτο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 φλ τσαγιού ντομάτα τριμμένη

1/2 Κ.γ κανέλα

1/3 Κ.γ μπαχάρι

1/3 Κ.γ γαρύφαλο

Ελαιόλαδο

Αλάτι -πιπέρι

Για την μπεσαμελ

1 λίτρο γάλα
3 κ.σούπας βούτυρο
200 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
2 αυγά χτυπημένα ελαφρά
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ο κιμάς.

Προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύψει τα υλικά.

Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο κιμάς και να «δέσει» η σάλτσα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζουμε τα ζυμαρικά 1 – 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας.

Ζεσταίνουμε το γάλα αφού έχουμε κρατήσει 1 φλυτζάνα,μέσα στην οποία έχουμε διαλύσει το αλεύρι.

Αφού ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι,αλατοπίπερο Κ ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα κουζίνας μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.

Αφού πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά Κ ρίχνουμε μέσα τα χτυπημένα αυγά Κ το βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια Κ το τέλος ρίχνουμε το κεφαλοτύρι.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά Κ στρώνουμε τα μισά σε ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει!

Απλώνουμε από πάνω τον κιμά,στρώνουμε ομοιόμορφα τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τέλος την μπεσαμέλ και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά – 1 ώρα, έως ότου ροδίσει το φαγητό στην επιφάνεια.