Συνταγή για σιροπιαστό ρεβανί
Ποιος άραγε μπορεί να αντισταθεί σε ένα υπέροχο παραδοσιακό γλυκό ταψιού, όπως το ρεβανί; Αυτή η μοναδική παραδοσιακή μοναστηριακή συνταγή, θα σας ανταμείψει με ένα πολύ εύγευστο και λαχταριστό ρεβανί.
Μπορείτε να σερβίρετε το ρεβανί με μία μπάλα παγωτό καίμάκι.
Επίσης, μπορείτε να κρατήσετε λίγο απο το σιρόπι, να το δέσετε πιο πολυ και στο τέλος το ρίξετε πάνω από το ρεβανί σας για να αποκτήσει γιαλάδα!!!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το ρεβανί:
Η συνταγή για το λαχταριστό ρεβανί είναι σχετικά εύκολη. Θα χρειαστούμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο, ½ φλυτζάνι ζάχαρη, 5 αυγά, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, 2 φλυτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι, 1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι, 3 κουταλάκια του γλυκού σόδα ή μπέικιν πάουντερ και για το σιρόπι : 3 φλυτζάνια ζάχαρη , 4 φλυτζάνια νερό, 1 – 2 κομματάκια ξύλο κανέλας.
Επί το έργον:
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη και στη συνέχεια ανακατεύουμε το μείγμα με όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο όταν πάρει χρώμα και περιχύνουμε με καυτό σιρόπι. Στο σερβίρισμα, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε παγωτό καϊμάκι.