Συνταγή για στραπατσάδα

Λαχταριστό και παραδοσιακό πιάτο για όλη την οικογένεια

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 2 – Eύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Δύο ντομάτες
Μία πράσινη πιπεριά
Ένα κρεμμύδι ξερό
150 γραμμάρια φέτα
Τέσσερα αυγά
Πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τις πιπεριές σε φέτες. Τρίβουμε τις ντομάτες ή τις κόβουμε σε κυβάκια και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με λάδι ανακατεύοντας συχνά για να μην μας κολλήσουν μέχρι να πάρουν μία βράση.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 περίπου λεπτά. Όσο περιμένουμε τις ντομάτες τρίβουμε το τυρί και χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε τη φέτα, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε και τα αυγά. Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να πήξουν ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν τα αυγά είναι έτοιμα σερβίρουμε.