«Είναι δύσκολα τα πράγματα. σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώνω εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις στο κόμμα μου και λυπάμαι. Όταν γεννιέσαι πολιτικά και γίνεσαι βουλευτής μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, πονάς κιόλας. Οι ευθύνες είναι πολύ μεγάλες στα ανώτατα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί κάποιος να πει το είναι «πόλεμος καρεκλών», είπε αρχικά.
Για το γεγονός ότι ο Κασσελάκης νοικιάζει γραφεία έναντι 20.000 ευρώ την στιγμή που οι εργαζόμενοι της «Αυγής» είναι απλήρωτοι ανέφερε ο κ. Αυλωνίτης: «όταν υπάρχει μία τέτοια κατάσταση, όταν πετάνε έναν αρχηγό κόμματος με έναν τέτοιο και απαράδεκτο τρόπο, παράνομο και αντικαταστατικό τρόπο λογικό είναι να ψάξει να βρει μια καταστατική δομή για να «αντιπαλέψει» κάτι τέτοιο. Δεν συγκρίνεται η μίσθωση γραφείων με τους μισθούς εργαζομένων. Από τα ΜΜΕ πληροφορήθηκα την κίνηση αυτή. Τα χρήματα που παίζονται όταν οι βουλευτές – ειδικά Αθηνών – νοικιάζουν τα εκλογικά κέντρα τους είναι πολύ περισσότερα. Ο κ. Κασσελάκης ζητά και εθελοντές σε αυτή την προσπάθεια. Ακούω για 2.000 εθελοντές».
Οι “87” δρουν αντιδημοκρατικά στον ΣΥΡΙΖΑ;
Σύμφωνα με τον κ. Αυλωνίτη, «Είναι δυνατόν ο αρχηγός του κόμματος που είναι εκλεγμένος από την βάση, και εκπίπτει από ένα όργανο 300 ατόμων και ζητά να είναι υποψήφιος και να κρίνει εκ νέου το εκλογικό κόμμα; εφαρμόζουν το καταστατικό με βάση το πώς το βλέπουν αυτοί, γι΄αυτό είναι και πραξικόπημα. Είναι ντροπή εάν δεν επιτρέψουν σε νέα μέλη να εγγραφούν. Εάν δεν είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης, θα αποχωρήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι γιατί δεν είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης αλλά για τον τρόπο που γίνεται, που είναι απαράδεκτος και αντιδημοκρατικός».
Με την σειρά του ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στα εσωκομματικά της ΝΔ.
«Χρειαζόμαστε τον υγιή ανταγωνισμό, και μία αξιόπιστη αξ. αντιπολίτευση. Έχουμε το περιθώριο να κυβερνήσουμε τα επόμενα 3 χρόνια. Όλοι οι βουλευτές μπορούν να λένε την γνώμη τους. Το θέμα είναι ότι οι βουλευτές μας πρέπει να έχουν την πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει και τι συζητιέται», υπογράμμισε.
«Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να λέει την γνώμη του, είναι ένα πολιτικό κεφάλαιο, όπως και ο Καραμανλής. Σήμερα, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ ξεκαθαρίζονται πράγματα που δεν έχουν μπερδευτεί. Η κυβέρνηση έχει μιλήσει για τις κόκκινες διαπραγματευτικές γραμμές», συμπλήρωσε.
Πηγή