Την νέα γενιά ηλεκτρικών σκούτερ παρουσίασε η Peugeot στην έκθεση Mondial de la Moto που διεξήχθη από 4 έως 14 Οκτωβρίου στο Παρίσι.

Η γκάμα περιλαμβάνει δύο δίτροχα ηλεκτροκίνητα σκούτερ, ένα τρίτροχο ηλεκτρικό καθώς επίσης και ένα τετράτροχο όχημα υβριδικής τεχνολογίας.

Το concept E-Metropolis αποτελεί την ηλεκτρική εκδοχή του maxi τρίτροχου της εταιρείας. Η ισχύς του είναι 36 kW και με μια πλήρη φόρτιση που διαρκεί περί τις 4 ώρες, μπορεί να καλύψει 200 χλμ. Η προσθήκη στον ήδη πλούσιο εξοπλισμό του Metropolis νέου πίσω αμορτισέρ της Ohlins, σε συνδυασμό με το μικρότερο βάρος του ηλεκτρικού κινητήρα, προσφέρουν μια απολαυστική και εξαιρετικά άνετη οδηγική εμπειρία.

Το Peugeot Ludix αποκτά ηλεκτρική εκδοχή: το E-Ludix. Πρόκειται για ένα ελαφρύ -μόλις 84 κιλά- σκούτερ που εφοδιάζεται με τον τελευταίας γενιάς ηλεκτροκινητήρα της Bosch απόδοσης 3 kW. Η μπαταρία ιόντων λιθίου, επίσης κατασκευής Bosch, αφαιρείται και μεταφέρεται εύκολα, ζυγίζοντας μόλις 9 kg, και χρειάζεται μόνο 3 ώρες για να επαναφορτιστεί πλήρως. Το E-Ludix εφοδιάζεται με σύστημα ανακύκλωσης ενέργειας μέσω των φρένων.

Η ηλεκτρική γκάμα της Peugeot περιλαμβάνει επίσης το Peugeot 2.0, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά το 2017. Πρόκειται για ένα από τα πιο προηγμένα ηλεκτρικά σκούτερ, με «state-of-the-art» τεχνολογικές εφαρμογές (με οθόνη αφής και συνδεσιμότητα μέσω cloud με κινητά και υπολογιστές), δυνατές επιδόσεις, ευκολία φόρτισης και μεγάλη αυτονομία μπαταρίας καθώς και πλούσιους αποθηκευτικούς χώρους.

Το παρόν στο περίπτερο της γαλλικής φίρμας έδωσε και το υβριδικό τετράτροχο EU-LIVE (Efficient Urban LIght VEhicle), που έχει αναπτυχθεί από μια κοινοπραξία 11 ευρωπαϊκών εταιρειών, στην οποία συμμετέχει η Peugeot. Το όχημα συνδυάζει έναν μονοκύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσης 42 hp με έναν ηλεκτρικό κινητήρα που αποδίδει 10,5 kW και επαναφορτίζεται μέσω της ανακύκλωσης της ενέργειας του φρεναρίσματος.

Σε ταχύτητες μέχρι τα 72 km/h και σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών ρύπων, το όχημα κινείται από τον ηλεκτρικό κινητήρα, ενώ σε υψηλότερες ταχύτητες αναλαμβάνει δράση ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Ο ιμάντας μετάδοσης προέρχεται από τον κινητήρα του τρίτροχου Peugeot Metropolis. Η συνολική αυτονομία του οχήματος φτάνει τα 300 km.

newsbeast.gr


Πηγή