Ο Αλκιβιάδης Στεφανής, υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας, γεννήθηκε το 1959. Υπηρέτησε ως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού από το 2017 έως το 2019 και στη συνέχεια διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις 9 Ιουλίου 2019 έως την 31η Αυγούστου 2021.

Στον ανασχηματισμό του 2021 αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά και ορίστηκε σύμβουλος της κυβέρνησης επί θεμάτων ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους.

Με κεντρώες καταβολές και εξαιρετικές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, ο Θεόδωρος Πελαγίδης ορκίστηκε Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το 2020. Έχει επιμεληθεί μια σειρά από βιβλία μεταξύ των οποίων και εκείνο για τα οικονομικά επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη…

«Οι συζητήσεις μου με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ήταν πάντα συναρπαστικές. Η εντολή που είχα τότε ήταν, μεταξύ των άλλων, να προσπαθήσω να ρίξω φως στα αίτια της πολύ δυσάρεστης οικονομικής κατάστασης στην οποία είχε βρεθεί η Ελλάς. Ιδίως από τη στιγμή της απόφασης που είχε ληφθεί να βαδίσει η χώρα προς την κατεύθυνση του ευρώ, επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη 1990-1993», δήλωσε.

Από το 2004 είναι Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και έχει πάνω από 70 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.

Ο Χρήστος Κίττας που αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας ορκίστηκε για δεύτερη φορά υπηρεσιακός υπουργός. Η πρώτη ήταν το 2012 ως υπηρεσιακός υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τώρα παίρνει τη σκυτάλη από τη Νίκη Κεραμέως. Γεννημένος στη Λάρισα το 1946, έγινε το 1975 διδάκτορας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2006 έως το 2009 ήταν Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις ταραχές τον Δεκέμβριο του 2008 υπέβαλε την παραίτησή του διαμαρτυρόμενος για την αδυναμία της Πολιτείας να προστατεύσει τα κτήρια του Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας και ένα χρόνο μετά δέχτηκε επίθεση από κουκουλοφόρους με ξύλα και λοστούς.

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας κατέληξε στην Αναστασία Κοτανίδου.

Η Καθηγήτρια και Εντατικολόγος Αναστασία Κοτανίδου, είναι ένα εξωβουλευτικό πρόσωπο κοινής αποδοχής, που δοκιμάστηκε στα δύσκολα στην πανδημία του κορονοϊού τα προηγούμενα χρόνια, από θέσεις ευθύνης. Δεν είχε εμπλακεί ποτέ μέχρι σήμερα με την πολιτική, ενώ υπήρξε γιατρός του Δημήτρη Κρεμαστινού, του Οδυσσέα Ελύτη, του αρχιεπισκόπου Αλβανίας αλλά και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Καθήκοντα εκπροσώπου της νέας κυβέρνησης, αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ηλίας Σιακαντάρης. Μετά από σπουδές στα οικονομικά, μπήκε στη δημοσιογραφία και έγινε παρουσιαστής των κεντρικών δελτίων της κρατικής τηλεότασης…

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση ξεκινά το έργο της, με τον Ιωάννη Σαρμά να ζητάει από τους υπουργούς του να παραμείνουν αμερόληπτοι, συνεπείς και αντικειμενικοί μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.


Πηγή