Τα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε μπλέξει με το λάθος άτομο

Τσακώνεστε συχνά

«Εάν οι συγκρούσεις σας είναι απίστευτα έντονες και οδηγούν σε άσχημα λόγια ή πράξεις, τότε υπάρχει λόγος ανησυχίας», λέει η θεραπεύτρια Erin Lewis Ballard και προσθέτει: «Το να βιώνεις το να είσαι καλά μια μέρα και μετά σε κρίση την επόμενη μέρα, είναι επίσης ένα σημάδι ότι η σχέση σας είναι τοξική. Και φυσικά, κάθε σωματική βία είναι ένα σαφές μήνυμα για να φύγουμε τώρα».

Κρατάτε συνεχώς σκορ από τα ελαττώματα του άλλου

Οι σχέσεις δεν πρέπει να μοιάζουν με ένα παιχνίδι μπάσκετ όπου κάθε άτομο παρακολουθεί πόσες φορές έχει κάνει κάτι καλό ή ακόμα και κάτι κακό. “Όλοι πέφτουμε θύματα αυτού κατά καιρούς, αλλά μια σχέση που προχωρά κρατώντας σκορ είναι τοξική”, λέει ο Ballard και τονίζει: «Είτε εσείς όσο και ο φίλος σας επισημαίνετε συνεχώς τα ελαττώματα του άλλου ή τα λάθη του είναι ένα σημάδι ότι στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου».

Αν το ταίρι σου ενδιαφέρεται για τον εαυτό του

Μπορεί να μην το είχατε συνειδητοποιήσει στην αρχή, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα αποκαλυφθούν τα πραγματικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ναρκισσιστή.

«Όταν είσαι με ναρκισσιστή, θα υπάρχει μόνο ένα άτομο που έχει σημασία και δεν θα είσαι εσύ», λέει η θεραπεύτρια και σύμβουλος ζευγαριών Evie Shafner. Ένας ναρκισσιστής θα προσπαθήσει να σας χειραγωγήσει ή να σας ενοποιήσει ώστε να ικανοποιήσετε τις ανάγκες του, αγνοώντας τις δικές σας.

«Συχνά μιλούν για τον εαυτό τους και δεν ανταποκρίνονται πραγματικά σε αυτό που συμβαίνει με εσάς. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν ενσυναίσθηση», λέει ο Shafner.


Πηγή