Ταμπουλέ, η Αραβική νότα στο τραπέζι σου

Υλικά
  2 φλιτζάνια πλιγούρι
  4 φλιτζάνια νερό
  2 ντομάτες κομμένες καρέ
  1 αγγουράκι κομμένο καρέ
  3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  2 λεμόνια (το χυμό τους)
  ελαιόλαδο
  3 κουταλιές σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  αλάτι –πιπέρι
Εκτέλεση
 Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ίσα που να το καλύπτει.
 Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ.
 Αφήνουμε το πλιγούρι να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για 10΄-15΄.
 Προσθέτουμε όλα τα υλικά.
 Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το ταμπουλέ να μαριναριστεί και να παγώσει στο ψυγείο για λίγη ώρα.
 Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε για άλλη μια φορά καλά.