Τάρτα με πραλίνα φουντουκιού
Δροσερό γλύκισμα με απολαυστική και ελαφριά γεύση
Υλικά για 6-8 άτομα
Για τη βάση μπισκότου
- 1 & 1/2 φλιτζάνια (175 γραμμάρια) μπισκότα ολικής άλεσης αλεσμένα
- 6 κουταλιές της σούπας (84 γραμμάρια) λιωμένο βουτύρο
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
- 2 φλιτζάνια (270 γραμμάρια) πραλίνα φουντουκιού
- 1 1/2 φλιτζάνια (340 γραμμάρια) τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Σως σοκολάτας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για τη βάση μπισκότου
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
- Πατήστε το μείγμα μπισκότου στη βάση της ταρτιέρας μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια και ψήστε για 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τη γέμιση
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε την πραλίνα φουντουκιού μαζί με το τυρί μασκαρπόνε, το αλάτι και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
- Απλώστε το μείγμα πραλίνας πάνω από τη βάση μπισκότου. Καλύψτε το γλυκό με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Σερβίρετε με σως σοκολάτας.
newsbeast.gr