Για τη ζύμη
80 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
1/8 κουταλάκι αλάτι
1 αβγό
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι baking powder
180 γρ αλεύρι
Για τη γέμιση
2-3 αχλάδια
100 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά μέλι
Εκτέλεση
Χτυπάτε αρχικά με το μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτετε το αβγό και μετά το αλεύρι, το baking powder και τη βανίλια. Δουλεύετε το μείγμα με το χέρι για ένα λεπτό ακόμα.
Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα.
Στρώνετε τη ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, την τρυπάτε με ένα πιρούνι σε διάφορα μέρη και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ καθαρίζετε τα αχλάδια και τα κόβετε σε φέτες. Βγάζετε τη ζύμη από το φούρνο και στρώνετε επάνω τα αχλάδια.
Ξαναβάζετε την ταρτιέρα στο φούρνο και ψήνετε άλλα 10 λεπτά. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.
Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζετε σε ένα γυάλινο μπολ.
Ζεσταίνετε την κρέμα και πριν αρχίσει να βράζει την ρίχνετε στο μπολ με τη σοκολάτα.
Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύετε πάλι.
Ρίχνετε σιγά σιγά τη σοκολάτα επάνω στα αχλάδια, προσέχοντας να μην πασαλείψετε τη βάση στα πλάγια.
Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει και την βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον ή μέχρι να τη σερβίρετε.
Πηγή