Επιλέξτε βιολογικές, ώριμες ντομάτες. Στη συνταγή βάζουμε και μουστάρδα, μη φοβηθείτε, ακολουθήστε πιστά.
Για τη ζύμη
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- Αλάτι
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Ενα μικρό ποτηράκι νερό
Για την τάρτα
- 5 ντομάτες ώριμες
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
- Φρέσκο βασιλικό
- Τυρί φέτα
Εκτέλεση
- Ετοιμάστε τη ζύμη ανακατεύοντας σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και ελάχιστο νερό
- Φτιάξτε μια μπάλα και ανοίξτε την ζύμη για τάρτα (βοηθήστε με το χέρι)
- Κόψτε τις ντομάτες και πετάξτε τους σπόρους
- Στον πάτο της ζύμης απλώστε τη μουστάρδα, προσθέστε τις ροδέλες ντομάτας, λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο και το τυρί σε κύβους
- Αλάτι, πιπέρι παντού
- Ψήστε την τάρτα ντομάτας για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς
- Οσο ψήνεται η τάρτα, ετοιμάστε μια πράσινη σαλάτα για συνοδευτικό
- Την ώρα που σερβίρετε την τάρτα γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό ή θυμάρι
iefimerida.gr