57 ψυχές, 57 ονόματα στο προσκλητήριο νεκρών. 57 άνθρωποι που χάθηκαν ξαφνικά και τόσο άδικα θα μνημονεύονται κάθε Κυριακή μετά τη θεία Λειτουργία, στο Ιερό Παρεκκλήσι του Αγίου Φιλίππου, στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης.

Εκεί, συντετριμμένοι, βρέθηκαν και οι γονείς της 26χρονης Ελισσάβετ Χατζηβασιλείου.

«Η κόρη μου σκοτωθηκε στα Τέμπη. Έχει περάσει ένας μήνας και μου κάνει αλγεινή εντύπωση ότι κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη του. Τώρα έπρεπε να έχουν ομολογήσει. Αυτοί ξέρουν… έτσι; Θα έπρεπε να έχουν αυτοκτονήσει», είπε ο πατέρας της.

Δεν καταλαγιάζει η οργή

Ο πόνος δεν βρίσκει παρηγοριά και μετατρέπεται σε οργή, που όσο περνούν οι μέρες γίνεται μεγαλύτερη.

«Ένα κράτος χωρίς ηθική. Δεν ξέρω τι μπορούμε να περιμένουμε».

Οι συγγενείς των θυμάτων, ο ένας μετά τον άλλον, κινούνται νομικά για να βρουν δικαίωση για τους ανθρώπους τους, που χάθηκαν στον όλεθρο των Τεμπών.

Στο πρώτο μνημόσυνο, 26 ημέρες μετά την πολύνεκρη τραγωδία, αρκετός κόσμος έσπευσε στο παρεκκλήσι του νέου σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης, κρατώντας ένα λουλούδι. Άναψαν ένα κεράκι στην μνήμη των 57 θυμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση της επιμνημόσυνης δέησης, έγιναν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας, όπου αναγράφονται τα ονόματα των θυμάτων. Συγγενείς, φίλοι και παρευρισκόμενοι, έριξαν λίγα λουλούδια στις σιδηροδρομικές γραμμές του τελικού προορισμού στον οποίο δεν κατάφεραν να φτάσουν 57 αθώοι άνθρωποι.


Πηγή