Οι «κόκκινοι» ενημέρωσαν με ανακοίνωσή τους ότι ο έμπειρος Φινλανδός θα βρίσκεται στο κόκπιτ της SF71H μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν και ότι από το 2019 θα τον αντικαταστήσει -στο νέο μονοθέσιο- ο νεαρός Μονεγάσκος, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει εκπληκτικές εμφανίσεις με τη Sauber Alfa Romeo.

«Όλα αυτά τα χρόνια, η συνεισφορά του Κίμι στην ομάδα τόσο ως οδηγός όσο και ως άνθρωπος ήταν θεμελιώδης. Διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη γιγάντωση της ομάδας, ενώ την ίδια στιγμή ήταν αποτέλεσε ιδανικό ομαδικό παίκτη. Ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τη Ferrari θα αποτελεί για πάντα μέρος της ιστορίας και της οικογένειας της Scuderia. Τον ευχαριστούμε για όλα και ευχόμαστε τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένειά του τα καλύτερα για το μέλλον», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Μαουρίτσιο Αριβαμπένε από πλευράς Ferrari.

Το πλέον ενδιαφέρον σε αυτήν την ιστορία, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Ραϊκόνεν θα αντικαταστήσει τον Λεκλέρκ στη Sauber για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως προανήγγειλε ο ίδιος μέσω μηνύματός του στα social media. Όσον αφορά τον νεαρό πιλότο, θα βρίσκεται στη Ferrari επίσης για τα επόμενα δύο χρόνια, με το μέλλον του στη Formula 1 να προβλέπεται σπουδαίο.

Ο Λεκλέρκ είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος γι’ αυτήν την εξέλιξη, καθώς από πολύ μικρός είχε ως όνειρό του να αγωνιστεί με κόκκινο μονοθέσιο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κάτι που εξέφρασε και μέσω ενός tweet που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό.


Πηγή