Πολλές γυναίκες ξυπνάνε καθημερινά με πρησμένα μάτια, ωστόσο αυτό το πρόβλημα ομορφιάς μπορεί να αντιμετωπιστεί με εύκολους και φυσικούς τρόπους.

Δοκιμάστε τους και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές ικανότητες των συστατικών τους.

Νερό

Προκειμένου να διώξετε τα πρησμένα μάτια από τον ύπνο, θα πρέπει να διατηρήσετε τον οργανισμό σας πολύ καλά ενυδατωμένο όλη μέρα. Οπότε αυξήστε την κατανάλωση του νερού που πίνετε και ρίξτε άφθονο κρύο νερό κάθε πρωί στο πρόσωπο σας. Εναλλακτικά, πάρτε μια πετσέτα με λίγο πάγο και τοποθετήστε τη πάνω στα μάτια σας για λίγα λεπτά. Μια επίσης πολύ καλή λύση είναι το αλατόνερο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βουτήξετε λίγο βαμβάκι σε αλατόνερο και να κάνετε με αυτό για λίγα λεπτά κομπρέσες στα μάτια σας.

Τσάι

Το τσάι διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στην μείωση των πρησμένων ματιών κατά τις πρωινές ώρες. Κάνοντας μια θεραπεία με σακουλάκια μαύρου ή πράσινου τσαγιού δυο φορές τη μέρα μπορείτε να δείτε μεγάλη βελτίωση. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι, αφού πιείτε το τσάι σας, να πάρετε τα χρησιμοποιημένα σακουλάκια τσαγιού, να τα βάλετε στο ψυγείο να κρυώσουν και να τα τοποθετήσετε στα μάτια σας σαν κομπρέσες για 10-15 λεπτάκια.

Ασπράδι αυγού

Το ασπράδι του αυγού αποτελεί ένα τέλειο φυσικό συσφικτικό προϊόν. Έχει την ικανότητα να συσφίγγει το δέρμα και ειδικά όταν πρόκειται για μια ευαίσθητη περιοχή όπως είναι αυτή των ματιών, το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό. Πάρτε λοιπόν το ασπράδι ενός αυγού, χτυπήστε το πολύ καλά μέχρι να γίνει μαρέγκα και με τη βοήθεια ενός πανιού, απλώστε το κάτω από τα μάτια σας, εκεί όπου έχετε παρατηρήσει το πρήξιμο. Έπειτα, αφήστε το να στεγνώσει, περίπου για ένα τέταρτο. Μετά αφαιρέστε το και επωφεληθείτε από τα ευεργετικά του αποτελέσματα.

Φράουλα

Το υπέροχο αυτό φρούτο διαθέτει άλφα-υδροξύ σε μεγάλες ποσότητες. Το συγκεκριμένο στοιχείο έχει την ικανότητα να μειώνει το πρήξιμο. Επομένως, πάρτε μερικές φράουλες, κόψτε τις σε φέτες και τοποθετήστε τις κάτω από τα μάτια σας για λίγα λεπτά. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr