Άρον άρον εγκατέλειψε τη Σαουδική Αραβία μια παρουσιάστρια τηλεοπτικού δικτύου, που κατηγορείται ότι παραβίασε τον υπερσυντηρητικό ενδυματολογικό κώδικα του βασιλείου.

Το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο της χώρας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει την Σερίν αλ Ριφάιε να κάνει ρεπορτάζ σε δρόμο του Ριάντ για την πρόσφατη άρση της απαγόρευσης οδήγησης για τις γυναίκες φορώντας μια μαντήλα που αποκάλυπτε τα μαλλιά της και μια λευκή αμπάγια (μακρύ παραδοσιακό φόρεμα) που όμως ήταν ανοικτή, αφήνοντας να φανούν το παντελόνι και η μπλούζα που φορούσε από μέσα.

Αυτή η περιβολή κρίθηκε άκρως προκλητική (!) από πολλούς χρήστες των social media που δημιούργησαν μάλιστα hashtag με τίτλο «γυμνή γυναίκα οδηγεί στο Ριάντ».

Το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι η έρευνα θα προχωρήσει κανονικά μολονότι η αλ Ριφάιε εγκατέλειψε την πατρίδα της.

Η δημοσιογράφος, που εργάζεται στο τηλεοπτικό δίκτυο Al -Aan των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, απέρριψε τις εις βάρος της κατηγορίες επισημαίνοντας: «Εγώ φορούσα αξιοπρεπή ρούχα. Ο Θεός θα αποκαλύψει την αλήθεια για όλα όσα λέγονται για μένα».

Στην υπερσυντηρητική κοινωνία της Σαουδικής Αραβίας, που ακολουθεί μια αυστηρότατη ερμηνεία του Ισλάμ, οι γυναίκες υποχρεούνται να καλύπτουν τα μαλλιά τους και να φορούν μακριά χαλαρά ρούχα, που δεν αγκαλιάζουν τα σώματά τους.


Πηγή