Επί τρεις μήνες, Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, νέοι ηθοποιοί ερμηνεύουν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, κείμενα της Αρχαίας και Βυζαντινής Γραμματείας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά).
Θεατρικά δρώμενα βασισμένα στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία ζωντανεύουν στο Μουσείο Ακρόπολης, στο Βυζαντινό Μουσείο και στην Αρχαία Αγορά. Η έναρξη των εκδηλώσεων γίνεται σήμερα, Σάββατο και Κυριακή 11:00-13:00 στο αίθριο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.
«Οι πέτρες μιλούν» στο Φεστιβάλ Αθηνών
Το Μουσείο Ακρόπολης, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και η Αρχαία Αγορά είναι εφέτος οι χώροι όπου θα φιλοξενηθεί η επιτυχημένη πολιτιστική δράση «Οι πέτρες μιλούν», μία προσφορά της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού στους επισκέπτες της Αθήνας και φυσικά στους Αθηναίους. Εφέτος, μάλιστα, η ΕΞΑΑΑ έχει την τιμή να ενώνει τις δυνάμεις της με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στη συνδιοργάνωση της δράσης. Η σύμπραξη αυτή αποδεικνύει εμπράκτως για μία ακόμη φορά την πολύτιμη και ουσιαστική προσφορά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας.
Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στο Φεστιβάλ Αθηνών
«Οι πέτρες μιλούν» είναι πρωτότυπες εκδηλώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που πραγματοποιούνται για τρίτη χρονιά, έχοντας πλέον δημιουργήσει θεσμό για την πόλη.
Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, κατά τις ώρες 11 π.μ έως 1μ.μ. Η έναρξη γίνεται στις 5 Ιουλίου από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (αίθριο). Ακολουθούν τον Σεπτέμβριο ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Αγοράς και τον Οκτώβριο το Μουσείο Ακρόπολης (αίθριο). Η παρακολούθησή τους είναι ελεύθερη για το κοινό.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στόχος είναι η ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλο το εύρος της, συνδυάζοντάς την με την τουριστική ανάπτυξη.
Ήρωες τραγικοί και κωμικοί, ιδέες και σύμβολα που η Ελλάδα κληροδότησε στην ανθρωπότητα και καθόρισαν την ιστορία της σκέψης και της τέχνης ζωντανεύουν μέσα από αποσπάσματα από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, την «Ρητορική» του Αριστοτέλη, το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα, τον «Επιτάφιο λόγο του Περικλή» του Θουκυδίδη, το προοίμιο της «Οδύσσειας» του Ομήρου -που αποδίδεται στα αρχαία ελληνικά μελοποιημένο από τον Νίκο Πλάτανο- και τον «Διγενή Ακρίτα».
Τα κείμενα της Αρχαίας και Βυζαντινής Γραμματείας αποδίδει ομάδα σπουδαστών-ηθοποιών (Nέδη Aγαπίου, Γεωργία Zάχου, Άννα-Λούνα Λούβαρη, Δημήτρης Nάστος, Σταύρια Νικολάου) της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Δήλος» υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Έφης Θεοδώρου.