Ταλαιπωρείστε από τα «ψωμάκια» στην περιοχή της κοιλιάς; Αν θέλετε μέση… δαχτυλίδι θα πρέπει να χάσετε λίπος και να τονώσετε όλο το σώμα σας.

Ακολουθούν μερικές διατροφικές και προπονητικές συμβουλές για αποτελέσματα. Το αν θα είναι «γρήγορα», εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την επιμονή και την πειθαρχία σας.
-Περιορίστε τις «άδειες» θερμίδες, δηλαδή εκείνες οι οποίες δεν προσφέρουν τίποτα στο σώμα σας πέρα από να μετατρέπονται σε λίπος. Εν ολίγοις κόψτε… μαχαίρι τα ζαχαρούχα αναψυκτικά,

περιορίστε ή κόψτε το αλκοόλ και αποφύγετε το τσιμπολόγημα (πατατάκια, αλατισμένα ξηροκάρπια κτλ.).

-Προτιμήστε τα προϊόντα ολικής άλεσης. Δεν είναι ότι έχουν λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τα «λευκά» (ψωμί, ρύζι, μακαρόνια, παξιμάδια, φρυγανιές κτλ.), απλά είναι πολύ πιο θρεπτικά, έχουν περισσότερη πρωτεΐνη και πολύ περισσότερες φυτικές ίνες οι οποίες θα σας κάνουν να ισθανθείτε πιο χορτάτοι και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

-Μην αμελείτε τις light εναλλακτικές των προϊόντων, ακόμα και αν σας «πιπιλούν» το μυαλό διάφοροι «ειδικοί» ότι είναι τάχα καρκινογόνα. Ναι, άμα καταναλώσετε ένα κιλό ασπαρτάμη ανά ημέρα είναι σίγουρο ότι θα εμφανίσετε σε βάθος χρόνου κάποιο πρόβλημα, όμως οι ελάχιστες ποσότητες γλυκαντικών που περιέχονται π.χ. στα light αναψυκτικά δεν έχουν καμία απολύτως αρνητική επίπτωση στον οργανισμό. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα light τυριά, το ελαφρύ γάλα, τα γλυκά με στέβια, αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο μιας και το «light» δεν συνεπάγεται πάντα με «μηδέν θερμίδες».
-Κάντε μικρότερα και πιο συχνά γεύματα. Αφ’ ενός θα είσαι χορτάτοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αφ’ ετέρου θα ενεργοποιήσετε περισσότερο τον μεταβολισμό σας.

-Επιλέξτε ορισμένες τροφές, οι οποίες έχει φανεί μέσα από έρευνες ότι επιδρούν θετικά στην μείωση του λίπους. Προσέξτε, δεν πρόκειται για λιποδιαλυτικές τροφές – θαύματα. Απλώς σε συνδυασμό με σωστή και ισορροπημένη διατροφή, μπορούν να συνεισφέρουν στην μείωση του λίπους από την περιοχή της κοιλιάς. Τέτοιες τροφές είναι το αβοκάντο, τα λιπαρά ψάρια, η κινόα, τα αμύγδαλα και το πράσινο τσάι.

-Στον τομέα της άσκησης, αν η τριβή σας με το γυμναστήριο είναι μηδενική, αρχικά προσπαθήστε να αυξήσετε την φυσική σας δραστηριότητα σε τουλάχιστον 45 λεπτά ημερησίως (περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, οτιδήποτε σας ευχαριστεί). Στη συνέχεια, είτε γραφτείτε σε κάποιο γυμναστήριο, είτε δοκιμάστε να κάνετε κάποιου είδους κυκλική προπόνηση σε εξωτερικό χώρο για να αυξήσετε την αντοχή σας και να βελτιώσετε τον μεταβολισμό σας.

-Εστιάζοντας στην περιοχή της κοιλιάς, πέρα από τα κλασσικά «ροκανίσματα» δοκιμάστε να βάλετε περισσότερες ασκήσεις στο πρόγραμμά σας. Χρησιμοποιήστε έναν πάγκο με κλίση και κάντε εναλλάξ ένα σετ με κανονικά ροκανίσματα και ένα με πλάγια ή δοκιμάστε στον ίδιο πάγκο να κάνετε άρσεις ποδιών εναλλάξ με σανίδα.