«Δεν θα έκανα ποτέ κακό στα παιδιά μου. Το μόνο που ήθελα ήταν να εκφοβίσω και να κάνω τη γυναίκα μου να αλλάξει γνώμη, μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στα θέματα της επιμέλειας των παιδιών και της επικοινωνίας που θα είχα μαζί τους», ανέφερε ο 62χρονος.

Ο 62χρονος πέρασε την είσοδο των δικαστηρίων στις 11 και μισή, με κατεβασμένο το κεφάλι, αμίλητος, φορώντας κουκούλα και μάσκα που έκρυβαν το πρόσωπό του.

«Το ότι δεν ήθελα να βλάψω τα παιδιά μου αποδεικνύεται από το ότι επέλεξα να πάω έξω από το σπίτι της ώστε να μπορεί να το δει αλλά και το γεγονός ότι είχα φροντίσει να μπαίνει καθαρός αέρας στο αυτοκίνητο από ένα παράθυρο που είχα αφήσει λίγο ανοιχτό», συμπλήρωσε.

Τον βαραίνουν δύο κακουργήματα και τρία πλημμελήματα, με βασικότερη εκείνη της απόπειρας ανθρωποκτονίας των ίδιων του των παιδιών.

Του είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα

Ο 62χρονος βρισκόταν τον τελευταίο καιρό σε αντιδικία με την πρώην σύζυγό του, η οποία είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, επικαλούμενη λεκτική και σωματική βία σε βάρος της.

Μετά την προσφυγή της συζύγου για ασφαλιστικά μέτρα, ο 62χρονος κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. Εκδόθηκε προσωρινή απόφαση με την οποία ανατέθηκε η επιμέλεια των διδύμων στη μητέρα τους, ενώ ρυθμίστηκε το πότε εκείνος θα μπορεί να τα βλέπει και υπό ποιους όρους. Την περασμένη Κυριακή που προσπάθησε να τα σκοτώσει, είχαν περάσει το Σαββατοκύριακο μαζί του.

Τα παιδιά, κλειδωμένα στο αυτοκίνητο μαζί με τον πατέρα τους, είχαν προλάβει να εισπνεύσουν αρκετή ποσότητα υγραερίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τις αισθήσεις τους. Δευτερόλεπτα μετά, δύο αστυνομικοί, με αυταπάρνηση κατάφεραν να τα απεγκλωβίσουν και να τα σώσουν.

Τα παιδιά νοσηλεύονται ακόμη στο νοσοκομείο. Στο πλευρό τους βρίσκεται συνεχώς η μητέρα τους, ενώ τον πατέρα τους τον έχει αναλάβει πλέον η δικαιοσύνη. Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

«Ήθελε να αφυπνίσει τη μητέρα των παιδιών»

Ο δικηγόρος του 62χρονου, Ιωάννης Κεραμετσίδης, δήλωσε στο MEGA πως μετά από συνομιλία που είχε με τον κατηγορούμενο είναι πεπεισμένος πως ο πατέρας δεν ήθελε να σκοτώσει τα δίδυμα παιδιά του.

«Έστησε ένα λάθος σκηνικό για να συνετίσει, να αφυπνίσει τη μητέρα των παιδιών. Έχει μετανοήσει γι’ αυτό», δήλωσε ο δικηγόρος του 62χρονου.


Πηγή