«Και λέω, Θεέ μου, είναι δυνατόν να έχω αυτούς τους 5 μήνες το αντικείμενο αυτό μέσα στην κοιλιακή μου χώρα; Έκανα τον σταυρό μου. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο απλά ήμουν σοκαρισμένη», είπε η 59χρονη στο LIVE NEWS.
Μία μεταλλική βελόνα 13,5 εκατοστών βρισκόταν ξεχασμένη στα σπλάχνα της για 5 μήνες.
Η περιγραφή της 59χρονης γυναίκας που μπήκε στο χειρουργείο για μια επέμβαση ρουτίνας και βρέθηκε με μια ξεχασμένη καρφίτσα στην κοιλιά της, συγκλονίζει.
Ένα ιατρικό λάθος που -όπως λέει- της προκάλεσε μέχρι και νεφρική ανεπάρκεια.
«Ήταν μια μεταλλική βελόνα. Αιχμηρή. Την οποία σε περίπτωση έκανα απότομη κίνηση ή έπεφτα θα μου στερούσε τη ζωή».
Πώς έγινε
Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2018 όταν η 59χρονη υποβλήθηκε σε μια γυναικολογική επέμβαση.
«Πριν γίνει η επέμβαση μου είπε ότι είναι μια επέμβαση ρουτίνας και να μην φοβάμαι και ότι όλα θα πάνε καλά».
Το χειρουργείο ολοκληρώνεται και η ασθενής αρχίζει να έχει έντονους πόνους στην κοιλιά.
«Πονούσα. Του τηλεφωνούσα και μου έλεγε μην αγχώνεσαι είναι μεταχειρουργικοί πόνοι. Αναλγητικά να παίρνεις και όλα θα περάσουν».
Οι πόνοι συνέχισαν καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Όσες φορές και να τηλεφώνησε στον επί 20χρόνια γυναικολόγο της, η απάντηση ήταν ίδια. «Δεν είναι τίποτα, ο πόνος θα περάσει».
«30 Σεπτέμβρη με πιάνει κολικός νεφρού και πηγαίνω σε άλλη ιδιωτική κλινική».
Οι γιατροί εκεί αντιλαμβάνονται μια ανεπανόρθωτη ζημιά στον ουρητήρα αλλά την ύπαρξη ενός ξένου σώματος στα σπλάχνα της κοντά στα νεφρά της. Άμεσα προχώρησαν στην αφαίρεση της βελόνας με την 59χρονη να λέει στο LIVE NEWS ότι το ιατρικό αυτό λάθος της προκάλεσε νεφρική ανεπάρκεια.
Καταδικάστηκαν δύο γιατροί
Μετά από 5 ολόκληρα χρόνια, οι δύο γιατροί και ο νοσηλευτής που ξέχασαν τη βελόνα στην κοιλιά της ασθενούς καταδικάστηκαν σε 14, 11 και 7 μήνες φυλάκισης αντίστοιχα.
«Σοκαρίστηκα, απογοητεύτηκα γιατί τον ήξερα αυτόν τον γιατρό. Ήταν γιατρός μου τόσων χρόνων κι εκείνος με διαβεβαίωνε ότι δεν είχαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα».
Η ασθενής πλέον υποβάλλεται κάθε 6 μήνες σε χειρουργείο με τους θεράποντες γιατρούς να εκτιμούν πως η βλάβη είναι μη αναστρέψιμη.
Πηγή