Η μαρτυρία του οδηγού στο LIVE NEWS, τα λόγια της εθελόντριας που έβγαλε το φίδι από το όχημα, μαζί με τα όσα είπε η μητέρα της τραυματισμένης ερπετολόγου, δίνουν τροφή για σχόλια και συζητήσεις.
«Το έβαλε μέσα στο κλουβί του και την ώρα που πήγαινε να το κουμπώσει, να το κλείσει, τη δάγκωσε. Όλο το θέμα έγινε από αλλεργικό σοκ. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και είναι στην εντατική», είπε στο MEGA η μητέρα της 39χρονης ερπετολόγου.
H νεαρή παραμένει διασωληνωμένη από την περασμένη Παρασκευή όταν της επιτέθηκε η οχιά, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν σημάδια βελτίωσης και να αισιοδοξούν πως σύντομα θα πάρει εξιτήριο.
«Ασχολείται με αυτά, είχε πάρει εκπαίδευση για αν μαζεύει τα ερπετά και την ειδοποίησαν από τη ‘’Δράση για την άγρια ζωή’’ ότι υπάρχει ένα φίδι στο σχολείο και επειδή έχει και ένα παιδάκι πέντε χρονών, καταλαβαίνεται, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη».
«Πάγωσα με το φίδι & έκανα πίσω»
Νωρίς το πρωί της Κυριακής, στον Εύοσμο, ιδιοκτήτης αυτοκινήτου πήγε να το πάρει για να πάει στη δουλειά του. Όπως λέει στο LIVE NEWS κατέβηκε νωρίτερα και αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει έναν γρήγορο έλεγχο στο όχημα.
«Επειδή το αυτοκίνητο δεν κινήθηκε χθες καθόλου, λέω μία που είναι κρύα τα λάδια, έχω περίπου ένα μήνα να τα δω, ας κλάνω έναν έλεγχο λαδιών. Με το πολύ σηκώνω το καπό, βλέπω πάνω ακριβώς που βρίσκεται η μηχανή, το φίλτρο που λέμε αέρος, ένα πράγμα σαν σχοινί τεράστιο».
Ο οδηγός, ανοίγοντας το καπό, είδε μπροστά του ένα φίδι 1,5 μέτρου. Ενστικτωδώς, τραβιέται προς τα πίσω και παίρνει τηλέφωνο την Πυροσβεστική.
«Ξαφνικά βλέπω το κεφάλι του φιδιού να σηκώνεται και να με κοιτάζει κατάματα. Εγώ παγωμένος, βάζω προσεκτικά το στήριγμα που έχει το καπό του αυτοκινήτου και τραβιέμαι πίσω».
Η εθελόντρια που κλήθηκε και έσπευσε στο σημείο, εξηγεί πώς είναι πιθανό να βρέθηκε το φίδι στο αυτοκίνητο.
«Τα φίδια ειδικά αυτήν την εποχή που ξυπνούν από τη χειμέρια νάρκη, ψάχνουν ένα μέρος πιο ζεστό για να κρυφτούν. Έτσι, όταν εμείς βγαίνουμε στην εξοχή, αυτά πάνε και κρύβονται στις ρόδες ή κάτω από τη μηχανή. Έτσι ,όταν επιστρέφουμε στην πόλη το παίρνουμε μαζί μας. Στην ουσία, δεν θέλουν να έρθουν».
Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για έναν λαφιάτη που είναι μη δηλητηριώδες φίδι.
Το φίδι απομακρύνθηκε από το σημείο και ώρες αργότερα απελευθερώθηκε στο φυσικό του περιβάλλον.
«Όταν υπάρξει δάγκωμα από φίδι ή από ζώο πρέπει να πάμε κατευθείαν στο νοσοκομείο».
Οι εμφανίσεις φιδιών σε διάφορα σημεία της χώρας πυκνώνουν και σε όλες τις περιπτώσεις οι συζητήσεις καταλήγουν στην περιπέτεια της 39χρονης ερπετολόγου.
Το σχολείο μέσα στο οποίο της επιτέθηκε η οχιά παρέμεινε κλειστό το πρωί ώστε να κοπούν τα χόρτα που βρίσκονται περιμετρικά του αλλά και να τοποθετηθεί αντιοφική σκόνη μέσα και έξω από το κτίριο.
Τι έφταιξε με το τσίμπημα της οχιάς
Η Ελευθέρια Βεκίλογλου, συνιδρύτρια Ομάδας Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων και εθελόντρια, μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS για το συμβάν.
«Στο συγκεκριμένο περιστατικό, η κοπέλα είχε αλλεργία και δεν το γνώριζε. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο ασφάλεια που χρησιμοποιούμε. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε γάντια ή λαβίδα. Πρέπει να παίρνουμε τα σωστά μέτρα προφύλαξης».
Πηγή