Στο πλαίσιο άμεσης κινητοποίησης και συντονισμένων ερευνών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, απελευθέρωσαν προχθές (15-07-2016) το βράδυ έναν 18χρονο υπήκοο Αφγανιστάν.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθησαν τρεις (3) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 27, 26 και 24 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατακρατούσαν παράνομα τον παθόντα σε σπίτι, σε περιοχή της Θήβας.

Σε βάρος των συλληφθέντων, αλλά και ενός ακόμη ομοεθνούς τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.

Αναλυτικότερα, μετά από διερεύνηση καταγγελίας σχετικά με παράνομη κατακράτηση νεαρού υπηκόου Αφγανιστάν σε σπίτι στη Θήβα, διενεργήθηκαν επιστάμενες έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε άμεσα το ανωτέρω σπίτι, όπου εντός αυτού βρέθηκαν από τους αστυνομικούς ο 18χρονος και οι τρεις συλληφθέντες.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 18χρονος πριν από περίπου (1,5) μήνα, ήρθε στη Θήβα με σκοπό την ανεύρεση εργασίας.

Με την άφιξή του στην ανωτέρω περιοχή, ο δράστης που αναζητείται οδήγησε αυτόν στο σπίτι που βρέθηκε, όπου οι τρεις συλληφθέντες συνεργοί του κατακρατούσαν τον παθόντα, παρά την θέλησή του, ενώ από την πρώτη στιγμή του αφαίρεσαν τα ατομικά του έγγραφα.

Οι δράστες, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, απασχολούσαν τον 18χρονο σε διάφορες γεωργικές εργασίες, παρακρατώντας την αμοιβή του για λογαριασμό τους.

Όπως επίσης διαπιστώθηκε, τόσο ο παθών, όσο και οι δύο από τους συλληφθέντες, παρέμεναν παράνομα στη χώρα μας.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.