Θρεπτική σαλάτα με φακές και τόνο
Υλικά για 4 μερίδες
300 γρ. φακές
2 τόνοι σε νερό
2 ντομάτες
2 κρεμμύδια
1/2 λεμόνι (το χυμό του)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές μπαλσάμικο
1 φύλλο δάφνης
Μαϊντανό
Κόλιαντρο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε τις φακές σε μια κατσαρόλα με το 1 κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης. Τις σκεπάζετε με νερό και τις βράζετε. Τις στραγγίζετε και τις αδειάζετε σε ένα μπολ. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες και το άλλο κρεμμύδι και σπάτε σε κομμάτια τον τόνο, που έχετε προηγουμένως στραγγίξει. Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, αναμειγνύετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μπαλσάμικο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το κόλιαντρο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε στο μπολ όλα τα υλικά, ρίχνετε από πάνω το ντρέσινγκ και ανακατεύετε.