Μπορεί ο σκύλος σου να είναι μια καλή αφορμή να βγεις από το σπίτι, εν μέσω πανδημίας και περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων, αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως πριν. Οι βόλτες στο πάρκο σκύλων ή στην παραλία προφανώς αποτελούν παρελθόν αυτό το διάστημα. Έτσι, η δραστηριότητα του τετράποδου φίλου σου περιορίζεται σε τρεις (με τέσσερις) βόλτες τη μέρα. Πώς μπορείς λοιπόν να κρατήσεις τον σκύλο σου δραστήριο και μέσα στο σπίτι;
Κάνε τον να “δουλέψει” για τις λιχουδιές του
Ένας εύκολος τρόπος να τον διεγείρεις είναι να τον κάνεις να δουλέψει για να φάει εκείνο το μπισκότο. Πέρασε ένα τέταρτο με βασικές εντολές πριν του το δώσεις και εκμεταλλεύσου την κατάσταση για να βελτιώσεις την εκπαίδευσή του όσο είστε και οι δύο κλεισμένοι στο σπίτι.
Πρόσεξε: μην αυξήσεις τις λιχουδιές που καταναλώνει μέσα στη μέρα. Μείνει πιστή στις ποσότητες και τις θερμίδες, καθώς εφόσον δεν ασκείται επαρκώς, είναι πολύ πιθανό να πάρει βάρος. Και αυτό δεν το θέλεις.
Κάνε το παιχνίδι πιο περιπετειώδες
Ξέρεις ήδη πως το να πετάς το παιχνίδι του μακριά και εκείνος να σου το φέρνει, είναι ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια. Μπορείς να αυξήσεις τον βαθμό δυσκολίας όμως για να τον δυσκολέψεις περισσότερο και άρα να τον κρατήσεις δραστήριο. Βάλε εμπόδια στον χώρο, τα οποία να πρέπει να υπερπηδήσει για να φτάσει το παιχνίδι του και να το φέρει πίσω σε εσένα. Ως εμπόδια προφανώς μπορούν να χρησιμεύσουν έπιπλα και άλλα αξεσουάρ που υπάρχουν στο σπίτι σου.
Παίξτε κρυφτό
Αν εκτός από τον σκύλο σου, περνάς την καραντίνα με τον σύντροφό σου ή την οικογένειά σου, βάλε τους όλους στο “project”. Παίξτε κρυφτό, άνθρωποι και κατοικίδια (γιατί όχι;). Αυτή θα είναι και η τέλεια ευκαιρία να μάθει ο σκύλος σου να έρχεται κάθε μα κάθε φορά που ακούει το όνομά του. Χωρίς διαπραγματεύσεις.
Χρησιμοποίησε τις μυρωδιές ως παιχνίδια
Κρύψε κάπου μέσα στο σπίτι την αγαπημένη του λιχουδιά και άφησε τον να τη βρει. Θα δραστηριοποιηθεί, και θα εξασκήσει και τη δυνατότερη αίσθησή του: την όσφρηση. Επίσης, αυτού το είδος το παιχνίδι είναι ιδανικό για μικρούς χώρους.