Η περίοδος των γιορτών πλησιάζει και οι περισσότεροι από εσάς θα ξεκινήσετε τις εξορμήσεις με το αυτοκίνητο. Ωστόσο, η ταξιδιωτική ναυτία, αποτελεί εφιάλτη για πολλές μανούλες, καθώς δεν είναι καθόλου ευχάριστο να ταξιδεύεις και το μικρό σου να υποφέρει από ζαλάδες και εμέτους.

Αν και εσείς αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, ας δούμε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας:

Προτιμήστε να ταξιδέψετε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, για να αποφύγετε, όσο γίνεται, την ζέστη του μεσημεριού.

Αν το παιδί σας κοιμάται ακόμα κατά τη διάρκεια της ημέρας, προγραμματίστε το ταξίδι σας, ώστε να συμπέσει με την ώρα που συνήθως κοιμάται.

Μην δώσετε στο παιδί να φάει τίποτα βαρύ πριν το ταξίδι ( λιπαρά φαγητά, σάλτσες, γλυκά κλπ), ούτε να πιει πολλά υγρά, για να μην ανακατωθεί το στομαχάκι του. Προτιμήστε να είναι νηστικό ή να έχει φάει κάτι ελαφρύ.

Φορέστε του άνετα, βαμβακερά ρούχα που δεν θα το σφίγγουν και δεν θα το ζεσταίνουν.

Χρησιμοποιήστε στο παράθυρο σκίαστρο που κολλά με βεντούζα, για να μην ενοχλείται από το φως του ήλιου.

Αν πεινάσει στο ταξίδι, δώστε του να φάει με μέτρο κράκερς ή μπισκοτάκια και φυσικά το παγουρίνο του για να πίνει νερό, όταν διψά.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αποφύγετε το air condition, αν νομίζετε ότι το πειράζει και αφήστε το παράθυρο ανοιχτό για να ανανεώνεται ο αέρας.

Μην καπνίζετε μέσα στο αυτοκίνητο.

Προσπαθήστε να περάσετε ευχάριστα την ώρα του ταξιδιού με τραγουδάκια, παιχνίδια κλπ.

Καλό θα είναι να μην του δίνετε βιβλία ή το tablet γιατί μπορεί να ζαλιστεί χειρότερα.

Αν παρ’ όλα αυτά το παιδί σας πει ότι ζαλίζεται, θα πρέπει να κάνετε γρήγορα μια στάση για να πάρει αέρα και να μην κάνει εμετό.

Τέλος, αν το πρόβλημα είναι έντονο και το αντιμετωπίζετε σε κάθε σας ταξίδι, συζητήστε το με το παιδίατρο σας, ο οποίος μπορεί να σας συστήσει κάποιο αντιεμετικό σιρόπι.


Πηγή