Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, λέει ο θυμόσοφος λαός και αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είτε μιλάμε για ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα είτε για ένα προσωπικό

Τι μπορείς όμως να κάνεις για να ξεκινήσει η νέα σχέση με τους καλύτερους οιωνούς;

Άφησε το παρελθόν εκεί που ανήκει

Είναι περιττό στα πρώτα ραντεβού να συζητάς για το παρελθόν. Ουσιαστικά είναι τελείως ανούσιο να συζητάς για πρώην σχέσεις σου και παρελθοντικές καταστάσεις με τον εν δυνάμει σύντροφό σου. Άφησε το παρελθόν εκεί που ανήκει, ζήσε το τώρα και σχεδίασε το μέλλον.

Μην κάνεις συγκρίσεις

Συχνά κάνοντας την αρχή με έναν νέο άνθρωπο μπαίνουμε στη διαδικασία σύγκρισης με πρώην σχέσεις μας. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις καθώς δεν δίνεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να γνωρίσει ουσιαστικά το καινούριο πρόσωπο. Προδικάζεις καταστάσεις και κρίνεις ανθρώπους βάσει προηγουμένων εμπειριών. Καλό θα ήταν λοιπόν να σταματήσεις να το κάνεις.


Οι πράξεις έχουν σημασία και όχι τα λόγια

Πολλές φορές – ειδικά στην αρχή της σχέσης – μένεις στα λόγια και χάνεις την αξία της πράξης. Μπορεί να εκφράζεις τις σκέψεις σου για μελλοντικά ταξίδια και σχέδια ωστόσο την στιγμή που τα αναφέρεις να μην είσαι διαθέσιμη για τίποτα από αυτά. Μη δημιουργείς στο σύντροφό σου προσδοκίες. Προχώρησε σε έμπρακτες αποδείξεις του έρωτά σου.


Μην απομακρύνεσαι από φίλους και οικογένεια

Είναι κατανοητό πως στην αρχή μιας σχέσης νιώθεις ότι θέλεις να περνάς όλο σου τον χρόνο μαζί με τον σύντροφό σου, ωστόσο αυτό δεν θα σε βοηθήσει στη συνέχεια. Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ζωή, την οικογένειά του και τους φίλους του. Το υγιές λοιπόν σε μια σχέση είναι γνωρίζοντας τα παραπάνω να συμπορευτείτε διατηρώντας συγχρόνως ο καθένας τον χρόνο που επιθυμεί με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Αυτό σου δίνει την αυτονομία που χρειάζεται να έχεις και δημιουργεί τις κατάλληλες βάσεις για μια ποιοτική σχέση.

govastileto.gr


Πηγή