Το μαύρο ρύζι τα παλιά τα χρόνια προοριζόταν αποκλειστικά για την κινέζικη βασιλεία, ενώ εδώ και χιλιάδες χρόνια καταναλώνεται σε περιοχές της Ασίας.

Από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε πόσο ποιοτική τροφή είναι.

Πιο ωφέλιμο κι από το καστανό, με το οποίο μοιάζει στη γεύση, το σπάνιο μαύρο ρύζι είναι μακράν λιγότερο επεξεργασμένο από το λευκό κι αποτοξινώνει σημαντικά τον οργανισμό μας.

Αποσυμφορεί το συκώτι και ως ολικής άλεσης προϊόν κάνει όλα τα καλά μιας τροφής πλούσιας σε φυτικές ίνες.

Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, όπως και στην τακτική λειτουργία του εντέρου. Επίσης, οι φυτικές ίνες προκαλούν το αίσθημα του κορεσμού μετά το φαγητό και συνεπώς βοηθούν στον έλεγχο του σωματικού βάρους. Επίσης, οι μη επεξεργασμένοι υδατάνθρακες που περιέχονται στο μαύρο ρύζι επιβραδύνουν την απορρόφηση του σακχάρου στο αίμα.

Είναι επίσης μια τροφή χωρίς γλουτένη και πλούσιο σε βιταμίνη Ε.

Πηγή