Υλικά
1 κουνουπίδι, μεσαίου μεγέθους
2 αυγά
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
3 κουτ. της σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Διαδικασία
1. Πλύντε το κουνουπίδι, κόψτε το στα δύο και βράστε το σε αλατισμένο νερό, ίσα να μαλακώσει.
2. Πολτοποιήστε το με πιρούνι και προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο, ενώ σταδιακά προσθέτετε το αλεύρι μέχρι τα υλικά σας να ομογενοποιηθούν και να σχηματίσουν πηκτό χυλό.
3. Βάλτε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ρίξτε κουταλιά – κουταλιά το χυλό μέσα. Μόλις πήξουν και ροδίσουν από τη μια μεριά, γυρνάτε τις τηγανίτες κι απ’ την άλλη.
4.Τις βγάζετε και συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
5. Αφαιρέστε όλες τις τηγανίτες, αφήστε τις για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε ζεστές.