Το πεπόνι χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το «χρυσαφένιο φρούτο» του καλοκαιριού. Γευστικό, δροσερό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, ό,τι πρέπει για τις ζεστές ημέρες που έχουμε ανάγκη να φάμε κάτι, χωρίς να μας βαρύνει.
Το πεπόνι, όπως και το καρπούζι, εάν δεν ξέρεις να τα διαλέξεις μπορεί να σου βγει άγευστο, χωρίς τη γνώριμή του γλυκάδα.
Πριν, όμως, το πετάξετε ή το φάτε με «βαριά» καρδιά, ο συντάκτης του Slate, Βαλέριο Φέιρις, έχει το απόλυτο τιπ για να κάνει το «κακό» πεπόνι… «καλύτερο».
Τι χρειάζεστε;
Αλάτι!
Ο αρθρογράφος έμαθε το κόλπο με το αλάτι και το πεπόνι από τον παππού του, ο οποίος είχε πεπόνια στο πίσω μέρος του σπιτιού του. Εάν ένα από τα πεπόνια του δεν ήταν τόσο γευστικό, είχε τον τρόπο να το κάνει να τρώγεται. Ετριβε λίγο αλάτι στη φέτα του πεπονιού με τον δείκτη του.
Ο Φέιρις μπορεί, αρχικά, να είχε αμφιβολίες, ωστόσο, το δοκίμασε και πείστηκε. Το αλάτι αντισταθμίζει την έλλειψη γλυκύτητας.
Μάλιστα, όταν μοιράστηκε το τιπ στο γραφείο, ανακάλυψε πως οι συνάδελφοί του είχαν να του προτείνουν λεμόνι ή λάιμ επάνω στο πεπόνι, ενώ άλλοι ορκίζονται σε ένα μεξικανικό καρύκευμα από πιπεριές τσίλι, λάιμ και αλάτι.
Πηγή: Slate
Φωτογραφίες: Pixabay & Shuttestock