Το διαφορετικό μιλφέιγ με εσπεριδοειδή που πρέπει να δοκιμάσετε

Για 4 άτομα

Υλικά:

10 φύλλα τραγανής ζύμης

30 γραμμ. βούτυρο μαλακό

60 γραμμ. ζάχαρη άχνη + λίγη ακόμη

3 πορτοκάλια σαγκουίνια

1 μικρό γκρέιπφρουτ

30ml κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά, πολύ κρύα

2 κ.σ. μασκαρπόνε, πολύ κρύο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο C.

Κόβετε τα φύλλα ζύμης σε 36 τετράγωνα. Με ένα πινέλο βουτυρώνετε το κάθε κομμάτι, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τα ενώνετε ανά 3 (θα έχετε 12 τετράγωνα από 3 φύλλα το καθένα). Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε για 10’ μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν.

Ξεφλουδίζετε τα φρούτα, τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες και κάθε ροδέλα στη μέση.

Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το μασκαρπόνε, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα. Μόλις πήξει το μείγμα, ρίχνετε την υπόλοιπη άχνη. Αδειάζετε την κρέμα σε ένα κορνέ, βάζετε μια ποσότητα πάνω σε κάθε τετράγωνο φύλλο, προσθέτετε λίγες φέτες φρούτων, τοποθετείτε άλλο ένα τετράγωνο, κρέμα και φρούτα και, τέλος, σκεπάζετε με ένα φύλλο πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Σερβίρετε αμέσως ώστε να μη χάσει το μιλφέιγ την τραγανή υφή του.



Πηγή