Η Ford διευρύνει τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων, καθώς μετά την Mustang Mach-E παρουσίασε και το Explorer.

Που βασίζεται στο πλαίσιο MEB της Volkswagen με την οποία συνεργάζεται η Ford στο συγκεκριμένο τομέα και θα κατασκευάζεται στο αναβαθμισμένα εργοστάσιο της τελευταίας στην Κολωνία της Γερμανίας.

Το μήκους 4,50 μέτρων Explorer ξεχωρίζει με τη σύγχρονη εμφάνισή του και τα έντονα SUV χαρακτηριστικά του. Σε αυτά συμβάλουν και τα τονισμένα περιμετρικά προστατευτικά του, ενώ ιδιαίτερο στοιχείο είναι τόσο οι διαφορετικού χρώματος πίσω κολώνες όσο και οι προβολείς.

Το Explorer είναι το νέο ηλεκτρικό SUV της Ford

Οι οποίοι συνδυάζονται με μια κλειστή μάσκα, ενώ το όνομά του μοντέλου αναγράφεται τόσο μπροστά όσο και πίσω.

Ιδιαίτερα σύγχρονο είναι το εσωτερικό, με μια μεγάλη οθόνη αφής με διαγώνιο 15,0 ιντσών στην κεντρική κονσόλα αλλά και μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (πορτμπαγκάζ από 450 έως 1.400 λίτρα).

Το Explorer είναι το νέο ηλεκτρικό SUV της Ford

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι και ο κρυφός φωτισμός ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεση του πλήρες σετ συστημάτων υποβοήθησης, καθώς και τέσσερα προγράμματα οδήγησης (Normal, Sport, Eco και Individual).

Το Explorer είναι το νέο ηλεκτρικό SUV της Ford

Στην κορυφαία τετρακίνητη έκδοση με τα δύο μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) και τη συνδυαστική απόδοση των 340 ίππων θα υπάρχει και ένα πέμπτο, το Traction.

Στη βάση της γκάμας θα υπάρχουν δύο πισωκίνητες εκδόσεις με έναν ηλεκτροκινητήρα που θα αποδίδει είτε 170 είτε 286 ίππους.

Το Explorer είναι το νέο ηλεκτρικό SUV της Ford

Το νέο ηλεκτρικό Ford Explorer θα είναι διαθέσιμο προς τα τέλη του έτους και κάπου εκεί θα μάθουμε και τις τιμές του καθώς και πιο πολλές λεπτομέρειες.


Πηγή