Αν είστε προσεκτικοί στο φαγητό που καταναλώνετε πριν το γυμναστήριο, θα μπορέσετε να επιτύχετε πιο εύκολα το στόχο σας για απώλεια βάρους και μπορεί τα ντόνατς να είναι στη λίστα με το τι να αποφύγετε, ωστόσο έχετε πολλές επιλογές ανάμεσα σε πιο υγιεινές, αλλά και γευστικές τροφές.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition έδειξε ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν μούσλι, γιαούρτι και φρούτα μία ώρα πριν ξεκινήσουν τη γυμναστική τους, καίνε μέχρι και 50% περισσότερο λίπος από αυτές που προτίμησαν ένα γεύμα με τις ίδιες θερμίδες, που περιλάμβανε, για παράδειγμα, νιφάδες καλαμποκιού, άσπρο ψωμί με μαρμελάδα και γάλα.

Αν απορείτε πώς είναι δυνατόν κάτι τέτοιο, ο λόγος είναι ο γλυκαιμικός δείκτης του γεύματος με μούσλι, ο οποίος είναι πολύ χαμηλός. Ένα γεύμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη αυξάνει το σάκχαρο του αίματος, το οποίο μετά πρέπει να χρησιμοποιήσει το σώμα σας σαν καύσιμο κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Η πέψη, όμως, ενός γεύματος με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς και το σώμα σας αναγκάζεται να πάρει ενέργεια από τις λιπαποθήκες του.

Για να αποκτήσετε πολυπόθητο σώμα γρήγορα, βρείτε τον γλυκαιμικό δείκτη των τροφών που επιλέγετε για το πρωινό σας και απορρίψτε αυτές που ξεπερνάνε το 60. Σας δίνουμε μερικά παραδείγματα:

pinakas1pinakas2Πηγή: omorfamystika.gr